Crònica 20/01/2011

Cuegen el dèficit, Duran i Bozal

2 min
PSC, Sanchez-Camacho

Joaquim Nadal

Els núvols negres que veu CiU sobre l'economia de la Generalitat enerven els ànims del PSC. No volen aparèixer com els culpables de l'elevat dèficit català, i Joaquim Nadal va criticar que Mas expliqués que a Madrid es posaven "les mans al cap" amb les xifres econòmiques de la Generalitat. Nadal va acusar Mas de fer jocs de mans amb la reducció dels alts càrrecs.

Alicia Sánchez-Camacho

El grup popular, com no podia ser d'altra manera, va aplaudir les retallades dutes a terme fins ara, però la seva líder, Alicia Sánchez-Camacho, va demanar una tisorada severa a les empreses públiques que depenen de la Generalitat. Va retreure a Mas que no parlés d'immigració i també que no presentés cap pla per reduir el nombre d' ambaixades catalanes a l'estranger.

Joan Herrera

En un exercici d'oposició implacable, Herrera va assegurar que hi havia prou elements per pensar que el Govern obeïa més el sector privat que el servei públic. Va retreure-li el pas del CEO i els mitjans de comunicació a Presidència, així com també el pes de Duran en la interlocució amb Madrid i el nomenament de Fernández Bozal.

Joan Puigcercós

Tot i anar amb el concert econòmic a la mà com a bandera d'entesa amb CiU, el líder d'ERC va fer símils futbolístics per relativitzar el Govern dels millors promès per Mas -ves que no acabin "com els galàctics de Florentino", va venir a dir Puigcercós- i va carregar contra el nomenament de Bozal, de qui va assegurar que era "un mal auguri" per al futur de Catalunya.

Joan Laporta

Fidel al seu discurs independentista pràcticament monotemàtic, el primer que va fer el líder de Solidaritat va ser carregar contra Fernández Bozal, a qui va acusar de participar en una "operació contra les consultes independentistes". Es va interessar pel concert econòmic, proposta estrella d'Artur Mas per a aquesta legislatura.

Albert Rivera

Contràriament als seus tres predecessors al faristol, Rivera va elogiar Mas per haver nomenat consellera de Justícia l'exadvocada de l'Estat que va intentar impedir la consulta d'Arenys de Munt i va mostrar-se esperançat per si Bozal ensenya al president Mas com "acatar les sentències". També va fer pública la seva disconformitat amb el pes de Duran a Madrid.

stats