En breu
Crònica 30/12/2011

Decisió judicial

Sònia Sánchez
1 min

L'Audiència de Girona va condemnar ahir l' assassí d'Olot , Pere Puig, a 60 anys de presó, 15 per cadascuna de les quatre víctimes. El jutge considera provat que el 15 de desembre del 2010 Puig, de 58 anys, va matar amb "traïdoria sobtada" el seu cap i el fill d'aquest, que li devien dues pagues extra, i els dos treballadors de la Caja Mediterráneo que el van informar dels seus deutes.

El fet que els disparés amb una escopeta de caça, per a la qual tenia llicència, amb bales per matar porcs senglars i amb trets al pit i al cap mostra que hi havia intenció conscient de matar. A més, es considera provat que no patia cap alteració psíquica que pogués ser atenuant.

No obstant, el fet que no oposés resistència a ser detingut, no negués mai els fets i col·laborés amb les autoritats a reconstruir-los ha portat el jutge a optar per la franja baixa de la pena que correspon al delicte d'assassinat, que va de 15 a 20 anys. A més, ha tingut en compte la falta de patiment de les víctimes, que van morir de manera "pràcticament instantània".

La sentència detalla, però, que el compliment efectiu de la pena serà com a màxim de 25 anys en total.

stats