MODA
Crònica 19/01/2012

Desigual invertirà 100 milions per obrir 60 botigues més el 2012

La firma catalana Desigual invertirà 100 milions aquest any per obrir 60 botigues a tot el món. Els números de la companyia segueixen sense notar la crisi: 560 milions facturats el 2011, un 20% més.

Ara
2 min
El conseller delegat de Desigual, Manel Adell, calcula un creixement anual del 20%.

BARCELONA.L'empresa de moda Desigual continua l'expansió internacional a un ritme que equival a obrir un nou punt de venda propi cada setmana durant el 2012. Entre les noves botigues previstes, hi ha el primer establiment propi de la marca a la Xina, segons va explicar ahir el conseller delegat, Manel Adell.

La companyia catalana afronta l'any confiant créixer un 20%, en línia amb els resultats aconseguits el 2011. La facturació de l'any passat va arribar als 560 milions d'euros, un 27% més. El 70% de les vendes es concentren a Europa, tot i que l'aposta pel continent asiàtic portarà Desigual a obrir una oficina comercial a Hong Kong a l'estiu per accelerar l'expansió. La xarxa de botigues creixerà amb 60 establiments nous, que se sumaran als 252 en funcionament a tot el món. A més a més, la marca té 1.700 punts de venda en grans magatzems. La plantilla creixerà gairebé en 1.000 persones i fregarà les 4.500 a finals d'any.

Desigual prepara el llançament de nous productes per a aquest any, entre els quals, la primera col·lecció de roba per a la llar i una línia especial sobre la figura de Michael Jackson, gràcies a un acord de llicència amb els hereus del cantant. Un altre dels acords, amb la multinacional Disney, també permetrà explotar les figures de Mickey Mouse. Actualment, la marca ja té una col·lecció de Lacroix i una altra del Cirque du Soleil.

Nova base d'operacions

Desigual començarà a construir a finals d'any un nou centre logístic a Viladecans, que tindrà una superfície de 90.000 metres quadrats. La inversió del projecte serà de 150 milions d'euros en tres fases, segons informa ACN. La capacitat de distribució de la companyia es multiplicarà per cinc quan el nou centre entri en funcionament el 2014. Des de l'actual base logística, situada a Gavà, es mouen 22 milions de peces l'any. Aquestes instal·lacions seguiran en funcionament tot i la construcció del nou centre.

La base de Gavà podria dedicar-se a donar resposta a les comandes via internet, ja que Desigual vol potenciar aquest negoci amb una gran botiga a Barcelona on s'exposi tota la col·lecció, es disposi de totes les talles i els clients puguin fer la comanda per rebre en 24 hores la roba a casa o a la mateixa botiga. La iniciativa s'estendrà a d'altres ciutats, segons va explicar Adell. Ara per ara, les vendes per internet sumen unes 3.000 a la setmana i es disparen a 5.000 en època de rebaixes.

L'empresa traslladarà la seu a la Barceloneta els pròxims mesos. A l'edifici, de 20.000 metres quadrats, hi haurà també el centre de disseny i hi treballaran 700 persones.

stats