Crònica 23/04/2011

Desitjos literaris de Sant Jordi

Hem parlat amb actors, escriptors, esportistes i científics per saber quins llibres regalaran avui, quins els ve de gust llegir i com viuran aquesta jornada

Lara Bonilla / Thaïs Gutiérrez
3 min
Desitjos literaris de Sant Jordi

Marina Comas. Actriu

1 Estaré rodant a Lleida i no crec que em pugui escapar a passejar, com he fet altres anys. Però ja m'agrada, serà un bon Sant Jordi tot i que no sé si tindré rosa.

2 Regalaria Tinc ganes de tu , de Federico Moccia (Columna). És d'amors i desamors, un tema que interessa molt als de la meva edat.

3 M'agradaria el Mecanoscrit del segon origen , de Manuel de Pedrolo (Edicions 62), que n'he sentit a parlar molt i no l'he llegit.

Roser Capdevila. Il·lustradora

1 Segurament passaré el Sant Jordi fora de Barcelona, a casa d'uns amics, a l'Anoia. Potser anirem a Igualada a passejar i a comprar la rosa.

2 Al meu marit li regalaré el llibre Contra el vent del nord , de Daniel Glattauer (La Campana), a mi em va agradar molt.

3 Voldria que em regalessin el llibre La República Islámica d'Espanya , de Pilar Rahola (La Magrana). Tracta un tema que m'interessa.

Caïm Riba. Músic

1 Normalment el Sant Jordi el passo a Barcelona però com que aquest any coincideix amb Setmana Santa, seré a Cadaqués, on també hi haurà paradetes.

2 L'ombra del vent , de Carlos Ruiz Zafón (Planeta), perquè em va enganxar molt i dóna una visió diferent de Barcelona.

3 Espero que sigui sorpresa, però posats a triar, m'agradaria La reina del sud , de Pérez-Reverte (Plaza&Janés), que encara no he llegit.

Enric Massip. Exjugador d'handbol

1 Passaré el dia passejant per Barcelona amb la meva parella, que és de Sant Sebastià i no ha viscut mai un Sant Jordi. Em fa molta il·lusió ensenyar-l'hi.

2 A la meva companya li regalaré Excuses per no pensar , d'Eduard Punset (Destino). El tema de les emocions li interessa molt.

3 A mi m'agradaria que em regalessin El contracte , de Lars Kepler (Ara Llibres). M'agraden molt les històries d'intriga.

Salvador Giner. President de l'IEC

1 El passaré amb la família perquè enguany els premis de l'IEC els donem després de Sant Jordi. També passejaré i aniré a la parada de l'IEC i a alguna ràdio.

2 Regalaré exemplars d' El futur del capitalisme , l'últim llibre que he escrit, i Les formes de la vida catalana , de Ferrater Mora (Columna), el llibre més bonic que s'ha escrit sobre Catalunya.

3 Un bon regal seria Postwar , de Tony Judt (Penguin). El llegiré en anglès.

Jorge Wagensberg. Dir. Científic Fund. La Caixa

1 Al matí faré teatre amb Pep Bou al CosmoCaixa, després passejaré per Barcelona i compraré llibres i al migdia faré l'aperitiu amb uns amics.

2 Recomano un llibre científic que acaba de sortir: La gran migración , de Jordi Agustí i Mauricio Antón (Crítica). Molt interessant.

3 Un llibre de cuina, que m'agrada molt. Per exemple, l'assaig humorístic Los bajos de la alta cocina, d'Álvarez Rabo (Gourmandia).

Vicenç Villatoro. Escriptor

1 Estaré tot el dia de parada en parada signant el meu nou llibre, Moon River (Columna). Començaré a les 10 del matí i acabaré a les 7. Signar llibres m'agrada, ho faig des de fa anys i ho trobo molt interessant.

2 Un llibre que recomanaria per a aquest Sant Jordi és L'home de la maleta , de Ramon Solsona (Proa).

3 Em ve de gust llegir l'últim de la Sílvia Alcàntara, La casa cantonera (Edicions del 1984).

Santiago Dexeus. Metge

1 Com que estic de vacances a l'Empordà, passaré Sant Jordi, una festa que m'entusiasma, a Girona. Passejaré pel call i la Rambla.

2 Un llibre que m'agrada regalar a gent que està molt enamorada és Amor en cuatro letras , de Niall Williams (Seix Barral).

3 M'interessen llibres de filosofia però prefereixo triar-los jo, així que un bon regal seria un llibre de poesia. Qualsevol de Manuel Altolaguirre, que és poc conegut.

stats