SUCCESSOS
Crònica 09/04/2012

Detenen un menor equatorià per l'homicidi del jove de l'Hospitalet

La mort d'un jove de 16 anys a l'Hospitalet ha intensificat la violència entre bandes. Una baralla de revenja a Cornellà va acabar ahir amb 6 detinguts. La policia ha capturat el presumpte autor del crim.

Joan Serra / Anna Punsí
2 min
El parc de l'Hospitalet de Llobregat on divendres va morir un menor d'origen bolivià arran d'una ganivetada.

BARCELONA.La tensió creixent entre bandes llatines ha posat en alerta la policia catalana. Els Mossos d'Esquadra van detenir ahir un menor de 15 anys d'origen equatorià i resident a l'Hospitalet de Llobregat com a presumpte autor de l'homicidi del noi de 16 anys de nacionalitat boliviana que va morir divendres passat en aquesta població. La víctima era integrant dels Latin Kings i, tot i que la policia buscava l'agressor amb la tesi que formava part d'un grup rival (Ñetas), ahir els Mossos no van confirmar la pertinença del detingut a aquesta organització juvenil.

La policia continua investigant el cas i no es descarten més detencions, tenint en compte que l'autor de la ganivetada mortal no hauria estat l'instigador de l'agressió. El jove equatorià detingut hauria comès el crim com una prova iniciàtica, amb l'objectiu de ser admès a la banda, segons va avançar ahir TV3. Testimonis de l'homicidi ja van detallar als agents que l'agressor, que va atacar el menor per l'esquena quan estava jugant a futbol en un parc, no va actuar en solitari.

Els Mossos d'Esquadra temien les baralles de revenja entre bandes arran del crim, com apuntava ahir l'ARA. Per això, havien extremat les mesures de vigilància, un marcatge desplegat amb l'objectiu d'evitar més episodis violents. El primer xoc entre grups rivals després de l'homicidi es va produir ahir a Cornellà. Un enfrontament a la discoteca Capitolio, al carrer del Coure d'aquesta localitat del Baix Llobregat, va acabar amb sis detinguts, alguns dels quals són menors d'edat. Els Mossos i la Policia Local de Cornellà van col·laborar en les detencions. En la baralla no va haver-hi ferits de consideració.

Espiral de violència

En les últimes dates s'han registrat diversos enfrontaments territorials entre bandes llatines. Durant l'última setmana, la policia ha detingut més persones relacionades amb una altra agressió registrada el 28 de març a l'Hospitalet de Llobregat, que va acabar amb un jove ferit greu. El noi encara està ingressat a l'Hospital de Bellvitge. Els Mossos, que emmarquen l'incident en una pugna entre grups rivals, han detingut cinc joves per temptativa d'homicidi, entre els quals també hi ha menors d'edat.

L'homicidi del menor de nacionalitat boliviana a l'Hospitalet és una de les cinc morts violentes registrades en l'última setmana a Catalunya, un total de 29 des que va començar l'any. L'últim crim es va produir dissabte a Santa Coloma de Gramenet, quan un home de 38 anys originari de Bangla Desh va morir apallissat. La investigació està sota secret de sumari, tot i que no es descarta que l'agressió a la víctima s'hagués produït per l'impagament d'un deute.

stats