INTERVENCIÓ POLICIAL A FRANÇA
Crònica 15/01/2012

Detinguts els tres primers presumptes etarres del govern de Rajoy

Ara
1 min

BARCELONALa policia francesa i la Guàrdia Civil van detenir ahir tres presumptes membres d'ETA a l'estació parisenca de Bercy. Són els primers arrestos des que Mariano Rajoy és president i Jorge Fernández ministre de l'Interior. Des de l'anunci del cessament definitiu de la violència, vuit presumptes etarres han estat detinguts.

Les detencions es van produir ahir quan els tres arrestats estaven a l'estació parisenca de Bercy. Un dels detinguts és Jon Etxebarria Oiarbide, un dels membres d'ETA més buscats, que figura a la llista de delinqüents de la Interpol i que va estar implicat, presumptament, en el tiroteig que va provocar la mort de l'agent francès Jean Serge Nerin, l'última víctima mortal d'ETA, al 2010. Etxebarria, de 33 anys, està acusat de donar suport als membres del comando legal Ustargi d'ETA i és un dels 14 joves de Segi que van fugir després d'una operació policial el novembre del 2009, en la qual van ser arrestats 35 integrants de l'organització juvenil. També va ser detingut ahir en una manifestació a Vitòria el membre de Segi Ekaitz Samaniego, que té una ordre de cerca i captura per complir una condemna de vuit anys de presó.

Precisament avui, en un comunicat a Gara , els presos d'ETA insten l'Estat a "aparcar l'intent de buscar sortides individuals" per a cadascun d'ells i alerten que el govern de Rajoy "s'equivoca" insistint en aquesta línia. Pels presos, la idea d'amnistia significa la "resolució democràtica integral". Justament aquesta setmana el ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, va refusar l'indult general.

stats