REESTRUCTURACIÓ DE LES CAIXES
Crònica 23/12/2010

Deures fets per a la nit de Nadal

Les caixes sorgides de les fusions fredes tenen fins demà per constituir-se formalment. En els últims dies, les entitats resultants s'han vist obligades a accelerar el procés per complir els terminis exigits.

Ariadna Carbonell
1 min
El Banc d'Espanya colla les caixes per recuperar la credibilitat del sistema.

BarcelonaDemà és la data límit establerta pel Banc d'Espanya i el govern espanyol perquè els processos d'integració de les caixes quedin conclosos. L'organisme presidit per Miguel Ángel Fernández Ordóñez exigeix que les noves entitats constitueixin els seus consells d'administració i obtinguin la fitxa bancària -tràmit administratiu per obtenir la llicència per actuar com a banc- per tal de poder començar a operar a partir del gener.

Però el supervisor espanyol ha anat més lluny, sabedor de la necessitat que les entitats demostrin la seva solidesa i solvència de cara a l'exterior. La credibilitat del sistema financer espanyol està en joc i l'organisme no ha dubtat a collar les noves caixes sorgides dels processos de fusions virtuals demanant-los que accelerin la intensitat de les seves integracions.

Les pregàries del Banc d'Espanya han estat escoltades i el Grup Banc Mare Nostrum es va sumar ahir al SIP de Caja Madrid i al de Cajastur i la CAM en completar la seva fusió anant més enllà del que els obliga el regulador. També ahir la nova Caja3, la fusió freda de la CAI, Caja Círculo i Badajoz, va tancar la posada en marxa del seu SIP. Durant la jornada d'avui sabrem si Banca Cívica soluciona les desavinences que la van portar a desestimar la constitució de la nova entitat fusionada per conflictes laborals amb els seus treballadors.

Les caixes que s'han quedat fora de les fusions també busquen ara alternatives. La darrera a fer declaració d'intencions ha estat la Kutxa, que aposta per integrar les caixes basques.

stats