MOVIMENTS DE CONCENTRACIÓ A LES BORSES
Crònica 16/02/2011

Deutsche Börse i NYSE Euronext creen el líder borsari mundial

Ignasi Pujol
2 min
El grup Deutsche Börse controlarà el 60% de la nova entitat.

Barcelona.Els operadors borsaris Deutsche Börse i NYSE Euronext, amb seu a Frankfurt i Nova York respectivament, van anunciar ahir el seu projecte de fusió. L'operació suposarà la creació de la primera borsa del món.

Segons els detalls comunicats per l'operador alemany, el grup resultant estarà controlat en un 60% per Deutsche Börse i en un 40% per la borsa de Nova York. El valor a la borsa de la nova entitat rondarà els 7.400 milions d'euros. La facturació de la societat serà de 4.100 milions d'euros anuals i un benefici brut d'explotació (ebitda) de 2.100 milions d'euros.

El president serà Reto Francioni, actual conseller delegat de Deutsche Börse, i el conseller delegat de l'entitat resultant serà Duncan Niederauer. Els dos directius mantindran el seu lloc de treball a Frankfurt i Nova York respectivament. La integració comportarà unes sinergies de costos de 300 milions d'euros anuals. El nou operador liderarà també el mercat mundial de la negociació de derivats.

Consolidació del sector

NYSE Euronext va néixer el 2007 després que el grup NYSE adquirís Euronext, operador sorgit el 2000 a partir de la fusió de les borses de París, Amsterdam i Brussel·les.

L'operació arriba dies després que transcendís l'acord de fusió entre les russes Micex i RTS. A més, la borsa de Londres (London Stock Exchange) va comprar també va uns dies el mercat de Toronto.

A l'octubre la borsa de Singapur (Singapore Exchange) va llançar una oferta pel mercat australià ASX.

De moment, l'operador espanyol, Bolsas y Mercados Españoles (BME), no ha entrat en el mercat de fusions, tot i que Deutsche Boerse ha estat tradicionalment un dels candidats a fusionar-se amb BME.

La Caixa és accionista de l'operador borsari espanyol, amb un 5,010% del capital. També en són accionistes el BBVA (6,619%), el Banc d'Espanya (5,335%) i Caja Madrid (4,773%).

stats