CREIXEMENT EMPRESARIAL
Crònica 06/02/2011

DiR sortirà a borsa aquest any per finançar-se

En algun moment d'aquest primer semestre del 2011 DiR serà una companyia cotitzada. La cadena de gimnasos, que ha obert dos nous centres recentment, utilitzarà el capital per continuar creixent.

Ignasi Pujol
2 min
La companyia va inaugurar fa una setmana el DiR Tuset, que ha suposat una inversió de 7 milions.

Barcelona.La cadena catalana de gimnasos DiR ha escollit l'antiga fàbrica d'ambulàncies David, del 1910, per instal·lar el seu divuitè centre de fitness . L'edifici David, al carrer Aribau de Barcelona, acull el nou DiR Tuset, de 4.000 metres quadrats. La companyia de la família Canela comença un any especial, tant des del punt de vista de la seva expansió com per la seva estratègia corporativa. El 2011 DiR preveu arribar a la simbòlica xifra de vint gimnasos. I aquest mateix any l'empresa sortirà a borsa. Les accions de DiR cotitzaran al Mercat Alternatiu Borsari (MAB), la plataforma escollida per moltes pimes per finançar els seus plans de creixement.

El grup fundat i dirigit per Ramon Canela preveu posar al mercat un 20% del seu capital durant el primer semestre de l'any. La companyia encara no sap quants recursos pot obtenir dels nous inversors amb la sortida a borsa perquè tot just ara està en el procés de due dilligence (valoració d'actius). En qualsevol cas, el salt al MAB servirà per finançar el creixement de la companyia, que l'any 1979 va obrir el seu primer gimnàs al carrer Maragall de Barcelona. A més, la sortida a borsa permetrà a l'empresa eixugar part del seu deute, que se situa actualment al voltant del 30 milions d'euros.

Seguir creixent

DiR va acabar l'any passat amb 16 centres i des que va començar el 2011 ha incorporat dos nous establiments a la xarxa: el club Seven i el DiR Tuset, inaugurat la setmana passada. Només amb aquestes dues obertures l'empresa ha invertit 14 milions d'euros, que se sumen als deu milions invertits l'any passat en millores als seus centres, repartits per Barcelona i Sant Cugat del Vallès. En el segon semestre de l'any DiR preveu obrir un nou centre al districte 22@ de Barcelona i encara espera una altra obertura el 2011, però encara no se n'ha concretat la ubicació. Javier Bozalongo, director d'expansió de la cadena, explica que la crisi immobiliària suposa "noves oportunitats d'inversió", ja que l'empresa pot negociar els lloguers dels immobles en condicions més favorables.

DiR, que no concreta la seva xifra de beneficis, va facturar 52 milions d'euros el 2010, en línia amb els ingressos de l'exercici anterior. El 80% del seu capital és a les mans de Ramon Canela i el 20% es reparteix entre 1.500 clients de la cadena que s'han anat convertint en accionistes de la societat a través de diverses ampliacions de capital. La companyia suma 80.000 clients.

stats