Crònica 18/08/2011

Dia negre a les carreteres catalanes amb quatre morts

Laia Espín
1 min

Barcelona.Les carreteres catalanes ahir van patir un dia tràgic. Quatre persones van perdre la vida en tres accidents de trànsit, tres d'elles van morir atropellades quan eren fora del cotxe, que havien aturat al voral de la via. Aquesta coincidència va fer disparar les alarmes i, tot i que la investigació dels fets encara no ha finalitzat, els Mossos d'Esquadra van demanar als conductors que extremin les precaucions quan s'aturin al marge de les carreteres.

El sotscap de l'Àrea Regional de Trànsit Metropolitana Sud, Marc Patxot, va recordar que quan s'aturi el cotxe al marge de qualsevol via s'ha de senyalitzar amb els triangles, utilitzar les armilles reflectores i els ocupants han d'abandonar el vehicle i situar-se en una zona segura allunyada de la circulació.

Aquestes recomanacions arribaven després que a primera hora del matí dos conductors perdessin la vida a l'A-2, a l'alçada de Sant Andreu de la Barca. Segons van indicar fonts dels Mossos, un home de 89 anys hauria estacionat el seu cotxe per una avaria al marge de l'autopista i un altre conductor de 46 anys s'hauria aturat al tercer carril per ajudar-lo. Tots dos van ser atropellats per un camió. El preludi d'aquest accident va ser un altre que es va produir a les sis del matí a l'A-7, a l'alçada de Tarragona, quan un home de 46 anys va ser envestit per un camió quan era al voral de l'autopista per causes que encara es desconeixen. La jornada d'ahir va acabar amb una altra persona morta després que tres cotxes xoquessin a la carretera L-311, a l'alçada de Cervera. La col·lisió també va provocar sis ferits lleus que van ser evacuats a l'Hospital d'Igualada.

stats