Crònica 22/05/2011

Discurs dur però sempre amb un somriure als llavis

Oriol March
1 min
Discurs  dur però sempre amb un somriure als llavis

Alguns dels grans hits de la campanya porten la seva signatura. La proposta d'expulsar els immigrants que reincideixen i la denúncia que els nouvinguts han portat malalties ja eradicades a Catalunya han tingut molt protagonisme. No només per elles mateixes, sinó perquè s'emmarquen en el discurs dur que el PP ha exhibit en aquesta campanya a Catalunya i que ha tingut com a estrelles principals Alberto Fernández Díaz, candidat per Barcelona, i Xavier García Albiol, alcaldable per Badalona.

Darrere aquestes afirmacions incendiàries, però, s'hi amaga un Fernández simpàtic, que no té inconvenient a convidar els periodistes que el segueixen a un vermut al parc de Collserola acompanyat de la seva filla Clara, de cinc anys. O que no li fa vergonya explicar, a mig acte d'inici de campanya, com van ser els seus anys d'estudiant a Navarra i aquells matins en què, amb samarreta imperi, els feien córrer pel recinte escolar. O que admet amb un somriure el goig que li feia dir que Barcelona patia clostrofòbia quan l'alcalde era Joan Clos.

És la tercera vegada que es presenta i tot apunta que tindrà la clau del govern municipal en un panorama sense majories. Amb tot decidit, però, deixarà enrere la política per uns dies i agafarà la seva Harley de segona mà per fer quilòmetres i quilòmetres. "Ben lluny".

stats