Crònica 21/04/2011

Divendres serà el dia amb més mal temps de totes les vacances

Miquel Bernis
3 min
El paraigua s'haurà d'obrir en més d'una ocasió aquests pròxims dies. Amb sort, per Sant Jordi no caldrà a tot arreu i serà poca estona.

Serà difícil que el temps no us sorprengui en algun moment d' aquests quatre dies, sigui per un xàfec sobtat o perquè de cop surti el sol. Aquest vespre entrarem en un període de molta variabilitat, que fa molt difícil preveure el temps amb certa exactitud sobretot a tres, quatre o cinc dies vista. No es pot dir pas que aquesta sigui una situació estranya a finals del mes d'abril.

Dijous, 21 Els ruixats començaran a estendre's a la nit

El vent a prop de mar serà encara més fort que ahir, farà intuir el canvi de temps i augmentarà la sensació de fred. Bona part del dia passarà sense pluja, amb més núvols a la costa i més sol a l'interior, però durant la nit i matinada els ruixats s'aniran estenent des de la costa cap a l'interior. Es fa difícil precisar fins al punt de saber si alguns actes nocturns com la Dansa de la Mort de Verges poden tenir problemes.

Divendres, 22 Probablement, el pitjor dia dels quatre de festa

Els diferents models meteorològics no casen sobre quines zones seran les que rebran més pluja i quines menys, però tota fa pensar que poc o molt acabarà plovent pràcticament arreu. No serà un dia de pluges continuades però quan plogui ho farà amb ganes. És molt probable que sigui a primera hora i fins al migdia quan caiguin els ruixats més intensos, i que en canvi a la tarda deixi de ploure en alguns indrets i s'obrin fins i tot clarianes, sobretot a les comarques del sud. Sembla difícil en qualsevol cas que es puguin fer totes les processons i actes previstos. Al matí es notarà un ambient poc fred, i si a la tarda s'obren clarianes pel sud les temperatures ràpidament s'acostaran als 20 graus. No serà un dia fred tot i els ruixats.

Dissabte, 23 Moltes clarianes, però alguns ruixats a la tarda

Si com s'espera divendres plou a molts indrets el neguit sobre Sant Jordi augmentarà, però dissabte el dia l'esperem força millor. El dia començarà amb grans clarianes i en tot cas hi haurà intervals de núvols a les comarques situades més a l'oest: Terres de l'Ebre, Pirineu, Franja i pla de Lleida. Serà una bona idea sortir aviat al carrer i no esperar a la tarda, perquè a partir del migdia el bon temps no estarà assegurat: creixeran nuvolades, i en moltes comarques interiors, de muntanya, i fins i tot en algunes de prelitorals, el dia no s'acabarà sense que caigui algun xàfec intens de poca estona.

Diumenge, 24 Arribaria una segona tongada de ruixats pel sud

Sembla que els dies de temps insegur poden ser uns quants. Diumenge es reactivaria la inestabilitat pel sud. Al País Valencià, al sud de les Illes i també al sud de Catalunya tornaran a aparèixer ruixats localment intensos però sempre de caràcter irregular. Plourà a estones, no seria pluja continuada. En canvi, com més al nord les clarianes serien més presents, però tot i així a les comarques de Girona o a la Catalunya Central també hi acabaran caient alguns xàfecs de poca estona. La situació no permet delimitar cap regió que diumenge de manera clara no hagi de rebre gens de pluja. Allà on surti el sol l'ambient serà agradable i s'arribarà als 20 graus.

Dilluns , 25 Molt de sol al matí i algun ruixat puntual a la tarda

Com més enllà intentem saber quin temps farà més baixa és la fiabilitat dels pronòstics, no cal dir-ho. Per ara dilluns apunta a ser un dia amb molt de sol al matí, en podria fer gairebé arreu, però igualment creixeran nuvolades a la tarda. Segurament, tornaran a caure alguns ruixats a partir del migdia a les comarques interiors. Aquesta situació de temps molt variable s'allargaria uns quants dies més, bona part de la setmana.

stats