Enbreu
Crònica 12/03/2012

Divisió a la CUP sobre si han de concórrer a les catalanes

Sara González
1 min
Divisió a la CUP sobre si han de concórrer 
 A les catalanes

BARCELONALa CUP està dividida davant la possibilitat de presentar-se a les eleccions al Parlament. Durant l'assemblea nacional que va celebrar ahir a Reus va prosperar una esmena que instava la formació a fer el pas per presentar-se a les catalanes "tan aviat com sigui possible". Tot i això, la votació va ser molt ajustada. L'opció de concórrer a les eleccions en un futur immediat va guanyar només per un vot (166 a favor i 165 en contra).

"Això demostra que la sensibilitat de la gent està encara molt dividida", va explicar a l'ARA Adam Majó, membre del secretariat nacional de la CUP. En tot cas, els assistents a l'assemblea van concretar que serà durant el primer trimestre del 2013 quan decidiran definitivament si fan aquest pas. La data està pensada per tenir marge de maniobra en cas que Artur Mas decideixi avançar els comicis.

L'assemblea celebrada ahir a Reus és la primera que celebra la CUP des que la formació va duplicar la seva representació territorial a les eleccions municipals del maig del 2011. Aleshores van aconseguir al voltant d'un centenar de regidors i quatre alcaldes. "Necessitàvem adaptar l'estructura a més gent", va explicar Majó, que va afegir que s'ha reforçat el secretariat nacional i l'estructura territorial. La CUP també va decidir treballar per aconseguir implantar-se a tots els Països Catalans.

stats