En breu
Crònica 12/01/2012

Doble crim

Dani Revenga
2 min
Doble crim

El presumpte autor de la mort de dues persones en una discussió produïda abans-d'ahir a la nit en un bar de l'Hospitalet de l'Infant és l'exparella de la propietària de l'establiment en què es van produir els fets. L'home detingut pels Mossos d'Esquadra és J.P. Ríos, de 42 anys, veí de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant. Les hipòtesis que circulen al poble de com es van precipitar els fets van en dues direccions, tot i que totes dues coincideixen que va ser un atac de gelosia el que va provocar el crim. Una versió apunta que un dels homes que va perdre la vida era la nova parella de la dona i que el detingut el va atacar quan es va assabentar de la relació. En l'atac van perdre-hi la vida ell i un parent que va intentar defensar-lo. L'altra hipòtesi assegura que l'acusat, que presentava símptomes d'embriaguesa, va discutir amb l'exparella, va entrar a la cuina i en va sortir amb un ganivet amb la intenció de clavar-l'hi. Les dues víctimes, que tenien entre 40 i 60 anys i eren familiars, s'hi van interposar per defensar la dona, un gest que els va costar la vida. En el moment de produir-se els fets, al bar El Racó de la Vila, al número 12 del carrer Tivissa de l'Hospitalet de l'Infant, només hi havia quatre persones: l'agressor, les dues víctimes i la propietària.

Diverses fonts consultades expliquen que el presumpte homicida i la propietària de l'establiment havien mantingut una relació sentimental durant diversos anys, fruit de la qual tindrien tres fills menors d'edat, de dos, cinc i sis anys. Segons les mateixes fonts, la relació de parella entre tots dos s'hauria trencat ja fa un temps. Fins i tot l'home tenia una ordre d'allunyament per haver-la maltractat, tot i que tenien contacte habitual de mutu consentiment, ja que ell continuava freqüentant el bar en què van passar els fets. Està previst que, com a màxim divendres, el detingut passi a disposició judicial, segons han confirmat fonts policials. El cas està sota secret de sumari per ordre del jutge que investiga el cas.

L'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant ha decretat dos dies de dol oficial. Ahir, unes dues-centes persones es van concentrar davant de la Casa de la Vila per expressar el seu condol i solidaritzar-se amb les famílies de les víctimes. L'alcalde del municipi, Alfons Garcia, ahir va explicar: "Les víctimes eren dos veïns molt coneguts al poble i molt estimats, per la qual cosa la notícia de la seva mort ha consternat la població". Garcia va titllar la tragèdia com "un fet aïllat i imprevisible" i va assegurar que Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant "és un municipi molt tranquil".

stats