ADÉU A UN ESTRET COL·LABORADOR DE CORBACHO
Crònica 18/02/2011

Dol a l'Hospitalet per la mort d'un tinent d'alcalde

Josep Ferrer
1 min

Barcelona.L'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat ha decretat dos dies de dol per la mort ahir del primer tinent d'alcalde d'Educació i Cultura i portaveu del Partit Socialista, Mario Sanz, que no va poder superar un càncer de gola. Només saber-se la notícia les mostres de condol van ser constants. La capella ardent estarà instal·lada entre les 10 i les 18.30 d'avui a la sala de plens de l'Ajuntament. En el mateix indret es farà la cerimònia de comiat en què se li concedirà, a títol pòstum, la medalla d'argent de la ciutat.

L'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín, molt afectada, va indicar: "Hem perdut un amic, un company i un excel·lent regidor". El seu predecessor, Celestino Corbacho, amb qui Sanz va accedir al consistori, va afirmar: "Ha estat un cop molt dur i el recordarem com una gran persona que es va dedicar en cos i ànima a la seva ciutat".

Tots els partits de l'Ajuntament van elogiar la figura de Sanz. El PP en va destacar la "condició humana" i l'"actitud positiva davant la vida"; CiU en va ressaltar el caràcter dialogant, defensant les seves idees "sense perdre aquell punt d'elegància i saber fer"; i ICV-EUiA, socis de govern, el qualifiquen d'"amic i company" i en destaquen la dedicació plena a la ciutat. De fet, fins a l'últim moment va estar treballant per a l'Hospitalet. Ahir al matí encara va penjar un post al seu blog.

Sanz ha mort als 45 anys. Llicenciat en dret i amb dos fills, era veí del centre. El 1999 va entrar a l'Ajuntament, on va ser nomenat tinent d'alcalde de Participació Ciutadana. Al llarg de la seva carrera també va representar la ciutat a l'Institut del Teatre i a la Diputació.

stats