21/01/2012

D'on es baixarà la pel·lícula sobre Megaupload?

1 min

Que aixequi la mà tothom que abans de llogar un pis no s'interessa per la mena de veïns que tindrà i per la solvència del propietari. Ningú? Doncs sembla que molts usuaris de Megaupload no van aplicar aquesta prudència elemental en triar el lloc on emmagatzemar els seus fitxers, si ens hem de guiar per la quantitat de gent que es declara client de pagament del servei. En alguns casos no em queda clar si els amoïna més no poder recuperar el que hi havien guardat o que ara estigui en mans de l'FBI, però segur que més d'un lamenta no haver optat per alternatives de núvol menys tèrboles i més funcionals, com Dropbox, Box, iCloud o Google Docs. Serveis que, per cert, començaran a mirar-se amb lupa l'ús que en fan els seus clients.

Hi ha qui diu que allà on ha caigut Megaupload hi naixeran altres webs i que no es poden posar portes al camp. No n'estic tan segur: quan saps que et pots trobar la policia a la porta de casa, et repenses les coses abans de fer-les. Els internautes som ja la carn de canó d'aquesta guerra digital. Sóc partidari de la llibertat a la xarxa, però em fa sentir incòmode ser en el mateix bàndol que Megaupload i SeriesYonkis, per posar un cas més pròxim.

Veient el sinistre creador de Megaupload, segur que no trigaran a fer-ne una pel·lícula. El dubte és, com em deia ahir @NandesReig a Twitter, d'on la descarregaran els que vulguin veure-la per la cara.

stats