DRETS DELS ANIMALS
Crònica 07/03/2012

Dos de cada tres catalans volen la desaparició dels correbous

Dos de cada tres catalans rebutgen la llei de l'octubre del 2010 que blinda els correbous, segons una enquesta encarregada per l'entitat animalista ADDA. A Tarragona els contraris també són majoria.

Auri Garcia Morera
2 min
Les entitats animalistes no demanen la prohibició dels correbous sinó només de les varietats en què, diuen, es maltracta els animals.

BARCELONA.El 68% dels catalans creuen que els correbous no haurien de continuar existint i el 64,4% estan en contra de la llei que els legalitza. A les comarques de Tarragona, el 63,4% volen que desapareguin i el 54,85% són contraris a la llei. Ho constata una enquesta de l'empresa Sigma Dos encarregada per l'Associació Defensa Drets Animals (ADDA), que es va presentar ahir en el marc de l'estira-i-arronsa per l'elaboració del reglament que ha de desenvolupar la llei. "La ciutadania no comparteix la tolerància de la llei", destacava la presidenta de l'entitat animalista, Carme Méndez. "Els resultats són bastant clars, i amb Tarragona no hi ha gaires diferències, nosaltres esperàvem que fossin més grans", afegia amb satisfacció.

Els animalistes consideren que la llei aprovada l'octubre del 2010, a proposta de Convergència i Unió i amb els únics vots en contra d'Iniciativa i de dos diputats socialistes, no hauria d'haver tirat endavant. Denuncien, a més, que durant la tramitació parlamentària no es van consultar entitats animalistes o científics especialitzats en el benestar dels animals, com sí que es va fer en prohibir les corrides de toros. Per a l'elaboració del reglament que l'ha de desenvolupar, demanen que es tinguin en compte, i que sigui més restrictiu que la llei en comptes de més permissiu, com feia un primer esborrany que va transcendir ara fa un mes i que Interior es va veure obligat a replantejar-se.

"Nosaltres no demanem que es prohibeixi tot", explicaven ahir els responsables de l'ADDA, que es van mostrar comprensius amb el fet que sigui una tradició arrelada. "El problema és la crueltat de certes varietats", va dir Carme Méndez. Els responsables de l'entitat asseguren que el bou capllaçat i el bou embolat incompleixen la llei de protecció dels animals "pel maltractament físic i psíquic que comporta per als animals, als quals generen un terror agut, angoixa i patiment".

Rèplica a les Terres de l'Ebre

L'Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l'Ebre va replicar la difusió de l'enquesta a través de Facebook, amb una nota en què denunciava que "les enquestes sobre si s'han de prohibir les festes amb bous vénen imposades des de la resta de Catalunya" i en plantejava una de pròpia.

stats