EL NOU GOVERN
Crònica 19/01/2011

Dos empresaris portaran Indústria i Energia

Redacció
1 min
Joan Sureda és el nou director general d'Indústria.

Barcelona.Les conselleries econòmiques estan tancant els darrers fitxatges. El departament d'Empresa i Ocupació va anunciar ahir el nomenament de Joan Sureda com a director general d'Indústria, i de Josep Canós com a director general d'Energia, Mines i Seguretat Industrial. Els dos nous càrrecs provenen del món empresarial.

Joan Sureda ha estat vinculat al sector immobiliari, on ha estat membre del consell d'administració de Metrovacesa i administrador de les societats de gestió d'inversions financeres immobiliàries Nubaranes i d'explotació hotelera Atelier Capital. El nou director general d'Indústria també ha passat pel consell d'administració de Nutrexpa. Sureda, a més, és el president del Club d'Emprenedors d'Esade, una escola de negocis amb molta presència en aquesta conselleria. El mateix conseller, Francesc Xavier Mena; el secretari general, Enric Colet, i la secretària d'Ocupació i Relacions Laborals, Esther Sánchez, provenen de les seves aules.

D'altra banda, la carrera del nou director general d'Energia, Mines i Seguretat Industrial està vinculada a Abertis, on ha estat director general de Saba des del 2008, director general d'Abertis Logística i director general de Desenvolupament i Recursos d'Abertis Telecom. Aquest enginyer industrial també va ser director general de Retevisión.

stats