SUCCESSOS
Crònica 27/03/2012

Dos policies beguts atropellen mortalment una ciclista

La Guàrdia Civil va detenir dos agents de la Policia Nacional acusats d'atropellar mortalment una ciclista alemanya a Mallorca. Els agents, que anaven beguts, van fugir sense ajudar la víctima.

Enric B. Abelló
1 min
Lloc de l'accident a la carretera MA-6014 de cap Blanc (Llucmajor).

PALMA.La Guàrdia Civil va detenir diumenge un inspector i un agent de la Policia Nacional acusats d'atropellar una ciclista alemanya a Llucmajor (Mallorca) i fugir sense ajudar-la. Renate Dieterich, de mitjana edat, va morir a causa de l'accident. Els dos homes estaven fora de servei però conduïen un cotxe oficial camuflat. Segons ha pogut saber l'ARA, l'inspector multiplicava per cinc el límit màxim de l'índex d'alcoholèmia permès i l'altre policia el duplicava. Els fets van passar diumenge al matí a la carretera de cap Blanc, quan la ciclista circulava amb un grup nombrós d'alemanys que feien cicloturisme i entre els quals també hi havia el seu marit. La dona va ser envestida pel vehicle dels dos policies, cosa que la va obligar a sortir de la carretera i a encastar-se contra un arbre. Va morir pràcticament a l'acte.

Testimoni clau

Un testimoni va presenciar els fets i va anotar la matrícula del vehicle, cosa que va permetre als agents de la Guàrdia Civil seguir la pista del cotxe i detenir els dos policies. Quan van interceptar el vehicle, el conduïa l'inspector de la Unitat de Drogues i Crim Organitzat de la Policia Nacional, però no es descarta que en el moment de l'accident conduís l'altre agent.

Els dos detinguts van passar ahir a disposició judicial acusats d'homicidi i d'omissió del deure de socors. El jutge ha decretat presó sense fiança per al conductor del vehicle i llibertat amb càrrecs per a l'acompanyant. Els investigadors sospiten que els dos agents haurien pogut passar tota la nit bevent en un local del centre de Palma i que després haurien intentat anar cap a casa d'un d'ells conduint un cotxe oficial camuflat.

stats