CAS DELS VESTITS
Crònica 15/12/2011

Dos dels testimonis claus avalen Camps

Dos testimonis del cas dels vestits, un dels capitostos de la trama Gürtel i una treballadora de la xarxa, van assegurar que Francisco Camps va pagar la seva roba. Això sí, no n'hi ha proves documentals.

Salva Almenar
3 min
Ricardo Costa va exhibir un humil rellotge de plàstic en la seva compareixença.

VALÈNCIA.En el segon dia del judici del cas dels vestits, Francisco Camps va poder somriure. L'expresident valencià va sentir com dos dels testimonis claus li donaven la raó i afirmaven que va pagar les peces de roba. L'altre testimoni estrella de la jornada, el presumpte cervell de la trama Gürtel, Francisco Correa, es va negar a declarar per no perjudicar els casos que té pendents. Això sí, ningú en va aportar cap prova documental.

Un dels capitostos de la trama Gürtel, Pablo Crespo, també es va negar a respondre a les preguntes del ministeri fiscal i de l'acusació popular per no perjudicar altres causes que té pendents, però sí que va respondre a les defenses dels dos acusats. Una de les respostes que podria fer canviar el rumb d'aquest judici és la que va oferir en ser preguntat sobre si s'hauria assabentat que se li havia fet algun regal en forma de vestit al president de la Generalitat valenciana: "Si l'haguéssim pagat nosaltres, sí, però mai ho he sabut", va dir. A més, va afegir: "Vaig dir que tenia la convicció que al senyor Camps no li havíem pagat els vestits". La diferència entre la cara que va fer Camps després d'escoltar-se dient "amiguito del alma" a Álvaro Pérez, el Bigotes, i la d'ahir després de la declaració de Crespo era abismal. Amb un rostre més relaxat, sabia que el que estava escoltant podria servir-li per a la seva defensa i, fins i tot, se li va escoltar dir un "bé!" després d'una intervenció del testimoni.

Però no va ser únicament Crespo qui va encoratjar les esperances de Camps de ser absolt. Una treballadora d'una empresa de la xarxa de Correa, Isabel Jordán, va dir que desconeixia si es va pagar o no algun vestit a Camps, de manera que es desdeia, així, del seu testimoni anterior. Jordán havia explicat que en una conversa amb l'exregidor de Majadahonda José Luis Peñas, que va ser el primer a denunciar el cas Gürtel, havia reconegut que la seva societat (Easy Concept) havia pagat 30.000 euros a la tenda Milano "pels vestits de Camps". No obstant això, ahir va assegurar que ho va dir "per dir", perquè estava "enfadada perquè no hi havia diners per pagar les nòmines però sí els deutes d'Orange Market". Jordán va recalcar que va dir Camps com hauria pogut dir "qualsevol altre nom" i va explicar al tribunal que no podia afirmar que se li haguessin pagat peces a l'expresident.

Costa, el president de Correa

"Tu seràs el proper president del govern d'aquest país". Aquesta frase, dita per Francisco Correa a Ricardo Costa en una conversa telefònica, va posar contra les cordes l'exsecretari general del PP valencià durant la seva declaració com a imputat. La fiscal va sol·licitar l'escolta d'aquesta conversa per desmuntar la declaració de l'acusat, que va sostenir que no tenia "cap relació" amb el cap de la trama corrupta. "No li sembla això una relació de cordialitat?", li va preguntar després d'escoltar com en aquest mateix enregistrament Costa li deia: "Tu al Brasil, cabró, i jo aquí a navallades a Oriola".

Amb qui sí que va admetre que tenia una "relació d'amistat que ja no existeix" és amb Álvaro Pérez. Costa va explicar que aquesta relació va començar perquè el Bigotes era l'organitzador dels actes del PP i per això van tenir un tracte "gairebé diari". No obstant, va destacar que Pérez "mai" li va pagar cap vestit ni li va donar finalment els regals que, segons els enregistraments escoltats, Costa li va encarregar.

El que va ser número dos del PP valencià també va negar haver beneficiat les empreses de Correa perquè no ha format part mai del govern, per la qual cosa no tenia "cap competència" de contractació.

stats