LA SEGURETAT A LES ESTACIONS
Crònica 04/04/2011

Dues noves agressions precipiten la reunió per reforçar el control als trens

Carles Arbolí
2 min

BARCELONA.Responsables dels departaments d'Interior i de Territori i Sostenibilitat es reuneixen avui amb representants de Renfe i d'Adif per parlar sobre la millora dels protocols de seguretat a les estacions i els trens catalans. La trobada es farà després que dissabte hi hagués dues noves agressions, a les estacions de Mataró i Vic. Divendres a primera hora del matí un vigilant de Prosegur va morir mentre també era agredit per un jove violent a l'estació de Castelldefels. El noi va ingressar ahir a presó per ordre del jutjat número 6 de Gavà, acusat d'un presumpte delicte d'homicidi, la qual cosa qüestiona la primera versió que el vigilant hauria mort d'un atac de cor durant l'incident.

Tots aquests fets han precipitat la reunió d'avui, a la qual assistiran el secretari de Territori i Mobilitat, Damià Calvet; el director dels Mossos d'Esquadra, Manel Prat; el director general de Transport i Mobilitat, Ricard Font; el director general d'Administració i Seguretat, Andreu Joan Martínez, i el subdirector operatiu dels Mossos d'Esquadra, Josep Milan. Per part de Renfe i d'Adif està previst que hi assisteixin alts càrrecs de les dues companyies i els dirigents de les àrees de seguretat. A la Generalitat li preocupa el repunt dels actes violents als ferrocarrils. Després del succés de Castelldefels, el conseller d'Interior, Felip Puig, ja va anunciar que es reforçaria la seguretat a les estacions. Precisament la policia catalana detenia dissabte un jove veí de Barcelona, Oriol M.P., de 20 anys, acusat d'agredir un mosso a l'estació de trens de Mataró. Els fets van passar poc abans de les vuit del matí, quan els vigilants de l'estació van observar com una parella jove entrava a un tren sense haver comprat el bitllet. Quan van ser advertits pel personal de seguretat van reaccionar amb agressivitat: primer la noia va colpejar i mossegar un dels vigilants privats, mentre que el noi va donar un cop de puny a la cara a del mosso d'esquadra, per la qual cosa va ser detingut acusat d'un delicte d'atemptat contra un agent de l'autoritat. La noia va ser denunciada també per diverses faltes de lesions i una falta de respecte a agents de l'autoritat.

Interventor ferit a Vic

Els Mossos d'Esquadra també busquen l'agressor a un interventor de Renfe que es va produir dissabte a l'estació de Vic. L'empleat de la companyia ferroviària va demanar els bitllets a un grup d'una quinzena de joves que havien pujat al tren a l'estació de Manlleu. Com que no portaven bitllet, quan el comboi es va aturar a l'estació de Vic, un dels joves va donar un cop de puny a la cara de l'interventor per poder fugir.

stats