ELECCIONS ESPANYOLES
Crònica 07/08/2011

Duran replica Bono: PSOE i PP han de comptar amb CiU

Narcís Presas
2 min
Josep Antoni Duran i Lleida va participar ahir en un esmorzar amb militants del Baix Empordà.

Palafrugell.El candidat de CiU a les eleccions generals, Josep Antoni Duran i Lleida, va rebutjar ahir la proposta del president del Congrés José Bono de fer un front patriòtic entre el PSOE i el PP i va instar els dos principals partits espanyols a arribar a "grans acords" que incloguin CiU i PNB. Per Duran, l'eventual govern "patriòtic" del PP i el PSOE que va proposar Bono comportaria una Espanya "recentralitzadora", la qual cosa suposaria un "greu error" en un context en què cal "sumar energies" i fer extensius els acords a un ventall més ampli de forces polítiques.

En qualsevol cas, però, el líder democratacristià va qüestionar que socialistes i populars siguin capaços d'arribar a cap entesa després de passar-se la legislatura tirant-se els plats pel cap i donant prioritat als seus interessos propis més que als generals. En un esmorzar amb militants del Baix Empordà Duran va vantar-se d'haver defensat durant els últims quatre anys la necessitat de pactes d'Estat en els grans temes econòmics, uns acords que pel candidat de CiU haurien permès suavitzar els efectes de la crisi.

Després que divendres s'afegís a la crida del PP d'avançar encara més les eleccions, Duran va insistir ahir que no té cap sentit esperar al 20-N si el govern no accelera les reformes econòmiques que té pendents, especialment pel que fa negociació col·lectiva. Precisament d'aquesta reforma i de la situació econòmica van parlar ahir Duran i Zapatero per telèfon, en la segona trucada que el president del govern espanyol ha fet al dirigent d'Unió des de l'esclat de la crisi del deute.

No vol ser ministre

Divendres a la nit l'expresident de la Generalitat José Montilla va advertir que Duran només anhela ser ministre espanyol, però el líder d'Unió va replicar ahir que és paradoxal que qui ho afirmi sigui precisament un exministre. "Jo no vull ser ministre, vull que Catalunya estigui ben defensada a Madrid", va afirmar Duran en la que va ser la primera topada amb regust de campanya.

stats