CATALUNYA I LA GOVERNABILITAT DE L'ESTAT
Crònica 26/07/2011

Duran assegura que tot CiU comparteix la seva estratègia

Pol Santaló
2 min
.

Barcelona.El secretari general de CiU, Josep A. Duran i Lleida, va recordar ahir a RAC1 que, abans que en una entrevista a l'ARA ell defensés la possibilitat d'entrar al govern espanyol si hi ha pacte fiscal, el president de la Generalitat i líder de la federació, Artur Mas, ja havia allargat la mà al pròxim executiu espanyol oferint pactes estables. El líder d'Unió va donar a entendre que Mas també és partidari de tenir seients al consell de ministres.

Així mateix, i davant de les notícies que les seves paraules havien inquietat els seus socis de coalició, Duran va demanar "tranquil·litat i til·la" a CDC. "Que ningú es neguitegi", va demanar el lider democratacristià, que no va negar, però, la seva voluntat d'assumir alguna cartera ministerial.

En la mateixa línia, va assegurar que el pacte fiscal és "una necessitat del país" ja que, segons ell, "la independència divideix, però el pacte fiscal té una gran majoria al darrere". Duran va reconèixer, però, que "serà difícil" aprovar el projecte a Madrid, sigui qui sigui el guanyador de les eleccions generals.

Malgrat això, davant de la pregunta de qui prefereix com a president entre Rubalcaba i Rajoy, Duran va respondre que el millor és ell. A més , va vaticinar que les eleccions serien al novembre.

Iceta assenyala Duran

"Per ser ministre vendrà qualsevol moto". D'aquesta manera, el vice-primer secretari del PSC, Miquel Iceta, va atacar Duran fent notar que el líder d'Unió considerava, a més, que el seu electorat entendria un acord amb el PP si hi ha pacte fiscal. En aquest sentit, el dirigent del PSC va assegurar que els catalans saben que Duran vol ser ministre i que per a ell "tot s'hi val per arribar al govern espanyol, i si ha de ser de bracet de Rajoy encara millor".

Al seu torn el portaveu d'ERC, Ignasi Llorente, va assegurar que el candidat de CiU "fa mèrits" per pactar amb el PP, i la portaveu d'ICV al Parlament, Dolors Camats, va constatar la "simbiosi perfecta".

stats