Crònica 25/06/2011

Duran planteja un ultimàtum a ZP: o reformes o eleccions

Ara
2 min
Zapatero i Duran van negociar tot el matí de dimecres al Congrés de Diputats.

Barcelona.Només dos dies després de salvar el govern espanyol mitjançant una abstenció en la votació sobre la reforma de la negociació col·lectiva, Josep A. Duran i Lleida, líder de CiU al Congrés, va llançar ahir un ultimàtum a José Luis Rodríguez Zapatero: "O fa ara la reforma de la negociació col·lectiva amb els continguts que hem pactat, o que convoqui eleccions".

Així ho expressa en la seva setmanal carta web als militants d'Unió. Duran també ho aprofita per explicar quines van ser les interioritats de la votació de dimecres al Congrés i les negociacions maratonianes que va mantenir amb Zapatero i els vicepresidents del seu executiu. "No volia que ens quedéssim sols en l'abstenció", assegura el secretari general de CiU, que també indica que les reformes que ha de dur a terme el govern espanyol "no són bones perquè les indiqui la Unió Europea o l'FMI, sinó perquè convé a la ciutadania de l'Estat".

Tanmateix, Duran no concreta quines contrapartides va arrencar del govern espanyol a canvi de l'abstenció de CiU en la votació de dimecres, ni tampoc si Zapatero està intentant seduir la federació per tirar endavant els pressupostos espanyols del 2012. Tenint en compte que el PNB està disgustat perquè no ha rebut el suport dels socialistes bascos per presidir la Diputació de Guipúscoa -ara en mans de Bildu-, el PSOE sap que hauria de tenir algun gest cap a CiU per tirar endavant els comptes de l'any vinent. Si Zapatero no és capaç d'aprovar-los, aleshores sí que les eleccions anticipades seran del tot inevitables.

Capital antisistema

El secretari general de CiU també dedica un breu espai al moviment dels indignats , alguns dels quals es van concentrar entre dimarts i dimecres prop del Congrés. "No hi va haver cap incident, i això em reafirma en la idea que Barcelona ha estat i és la capital dels antisistema", assegura Duran, que també critica PP i PSOE per no renovar els membres del Tribunal Constitucional.

stats