Crònica 17/01/2011

ERC dubta que Mas sigui capaç de plantar cara

Sara González
1 min

BarcelonaEl matrimoni de Convergència amb Josep Antoni Duran i Lleida és, segons el president d'ERC, Joan Puigcercós, l'escull que impedeix a Artur Mas plantar cara a l'homogeneïtzació autonòmica que planegen impulsar el PP i el PSOE. Els republicans no se'n refien gens del contundent discurs que dissabte va oferir el president de la Generalitat i van insistir a recordar que precisament "Duran i Lleida no és amic de la causa sobiranista" i és ell qui ostenta la representació de Catalunya a Madrid. Més raons per no creure en la capacitat de Mas per cavar una trinxera amb Madrid? Segons ERC: la consellera de Justícia, Pilar Fernández Bozal, que va comparar la consulta independentista d'Arenys "amb un acte d'enaltiment del terrorisme".

"És el retorn a l'època dels governs ambigus de Jordi Pujol, amb un gran discurs patriòtic des de Convergència, però amb la visió menys sobiranista d'Unió Democràtica", va etzibar un Puigcercós que busca tornar a ser el pal de paller de l'independentisme. El líder republicà també va retreure a Mas que no hagi acceptat crear una comissió parlamentària per encetar el debat sobre el concert econòmic, la gran promesa electoral -sota el nom de pacte fiscal- de CiU.

Un intent "cínic" i "aberrant"

Les amenaces a les retallades en l'autogovern són un "insult a la intel·ligència política i econòmica", va assegurar la portaveu d'ICV, que va criticar que sempre s'hagi considerat intocable la Constitució i ara es plantegi modificar-la per acabar amb la "pluralitat de l'estat". Tot plegat, es tracta, segons Laia Ortiz d'una amenaça "cínica" i "aberrant" de retallar l'autogovern que exigeix una "resposta contundent".

stats