ELECCIONS ESPANYOLES
Crònica 09/10/2011

ERC demana que el Govern gestioni les caixes catalanes

Ara
2 min

Barcelona.El president d'ERC, Oriol Junqueras, va proposar ahir que la Generalitat participi en el Fons de Reestructuració Ordenada de la Banca (FROB) per poder gestionar les caixes catalanes. Durant la seva intervenció davant el consell nacional, va explicar que si les caixes catalanes intervingudes no poguessin tornar els crèdits, el govern de Catalunya podria crear l'embrió d'un sistema financer públic català per reactivar l'economia, a través de polítiques com la circulació del crèdit o polítiques de cohesió social. Junqueras va recordar que els recursos del FROB atribuïts a les caixes catalanes són una part ínfima del dèficit fiscal.

El consell nacional d'ERC va aprovar ahir les llistes i el programa per a les eleccions generals, i en referència a la política va afirmar: "Nosaltres no fem cap gir a cap banda, són els altres partits (CiU) els que giren cap a nosaltres, perquè fa més de vint anys que defensem la necessitat del concert econòmic per garantir el benestar dels catalans".

En el seu programa, Esquerra ha situat com a solucions per sortir de la crisi el concert econòmic, la reforma del sistema financer i mesures socials com la dació en pagament per les hipoteques, totes incloses en les bases del seu programa electoral per a les pròximes eleccions generals. Les bases del programa giren a l'entorn d'una política econòmica d'esquerres, la defensa de l'estat del benestar i els valors republicans.

Pel que fa a les llistes, el consell va ratificar Alfred Bosch com a cap de llista per Barcelona. A la tarda, en un acte a l'Ateneu Barcelonès, es va escenificar la coalició entre ERC i Reagrupament per a aquestes eleccions, que es dirà Catalunya Sí. El líder de Reagrupament, Joan Carretero, no anirà a les llistes.

stats