COALICIÓ INDEPENDENTISTA
Crònica 05/10/2011

ERC obté el suport de RCat i es trenquen les negociacions amb SI

R.t.
2 min
Junqueras encara es mostrava confiat al matí que SI acceptés formar part d'una plataforma de suport.

Barcelona.La coalició independentista per al 20-N serà només parcial. Tal com va avançar ahir l'ARA, ERC ha fet arribar a Solidaritat Catalana (SI) i Reagrupament (RCat) l'oferta d'integrar-se en una plataforma de suport, juntament amb independents, i n'ha obtingut respostes diferents. Així, mentre el partit de Joan Carretero ha acceptat sumar-se a aquesta fórmula, després de la fructífera col·laboració en les municipals del 22-N, SI va anunciar que no acceptava un acord que no impliqués una coalició neta amb ERC.

El president dels republicans, Oriol Junqueras, va defensar que la seva oferta era "generosa i amb esperit de consens" i va explicar que havia ofert a SI que aparegués el seu logo sota el de la plataforma de suport i el lloc número 3 per Barcelona, atès que aquest seria el possible escó de més que podrien guanyar sumant noves forces respecte al 2008 -quan en van aconseguir dos per Barcelona i un per Girona-.

Uriel Bertran, secretari general dels solidaris, però, va assegurar que se'ls havia notificat que ERC no volia coalitzar-se amb ells, ja que pretenia presentar-se "amb les seves sigles i el seu programa", i que ni tan sols se'ls havia ofert formar part de la plataforma. Els republicans també afirmen que SI els exigia que un dels diputats que s'obtinguessin fos designat per ells durant un període de la legislatura, una possibilitat que Bertran diu que tan sols es va posar sobre la taula, sense ser una exigència. SI decidirà en el seu proper consell nacional quin vot recomanarà de cara al 20-N, que pot variar entre l'abstenció, el vot nul, el vot en blanc o donar llibertat de vot.

EUiA segueix reclamant el 2 a ICV

Per la seva banda, EUiA va fer ahir el seu consell nacional, en què va donar llum verda a registrar avui una "coalició tècnica" entre ICV, IU, EUiA i altres forces regionals de l'Estat. Els seus militants, però, van introduir una esmena que explicitava que seguien reclamant a ICV el número 2 per Barcelona, darrere de Joan Coscubiela.

stats