Crònica 17/01/2012

La lluita contra ETA es mantindrà perquè "l'estat de dret no està en suspens"

J.f.
1 min
El president francès, Nicolas Sarkozy, ahir.

MADRID.El president francès, Nicolas Sarkozy, va rebre ahir el Toisó d'Or de mans del rei Joan Carles I -la conderació més important que concedeix el monarca espanyol- per la col·laboració de França en la lluita antiterrorista. La distinció arriba després d'una nova detenció de terroristes d'ETA en territori francès. En la trobada posterior amb Sarkozy, el president espanyol, Mariano Rajoy, va aprofitar per deixar clar que, malgrat la nova situació i la declaració d'ETA de deixar la lluita armada, "l'estat de dret no està en suspens" i que seguirà perseguint els terroristes.

Rajoy va insistir que "mentre ETA segueixi existint, és una organització terrorista i els seus membres formen part d'una organització terrorista". El president espanyol va aprofitar per demanar a la banda que faci "el pas definitiu".

Sarkozy va ser al costat de Rajoy i va incidir en la necessitat de mantenir la lluita antiterrorista. "Alguns elements ens porten a pensar que els que van ser detinguts han de retre comptes davant de la justícia", va dir.

L'alternativa, per tant, pels mandataris espanyol i francès, només pot ser una: la dissolució de la banda terrorista. Mentre no es produeixi, seguiran les detencions.

stats