Apunts Polítics
Crònica 17/02/2011

Eleccions al País Valencià

2 min

El president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, tornarà a ser el candidat del PP a les eleccions del 22 de maig al País Valencià a pesar que el judici per un delicte de suborn pel cas dels vestits li pot esclatar en plena campanya electoral. El Comitè Electoral Regional del PP el va proclamar candidat per unanimitat dilluns passat i l'òrgan estatal està ara en disposició de ratificar-lo abans de març encara sense data concreta. Els populars valencians identifiquen diverses raons que expliquen la continuïtat de Camps: que la direcció del partit aposti per ell, que Mariano Rajoy s'hagi quedat sense marge de reacció i que no tingui un pla B.

L es fonts consultades per l'ARA opten per una combinació de totes tres. D'una banda, justifiquen, la cúpula del PP no pot arriscar-se a perdre el graner de vots que és el País Valencià. Els dirigents valencians no deixen de recordar que seran la clau que obri la porta de la Moncloa. A més, no volen que s'oblidi que en el congrés de juny del 2008 el suport de Camps va ser determinant per a la victòria de Rajoy. El president de la Generalitat Valenciana agita sovint aquesta lleialtat com a mesura de pressió. Ho va fer dimarts, i ahir va insistir-hi el president de la Diputació de València, Alfonso Rus.

A favor de Camps hi juga el poc marge per la proximitat de les eleccions valencianes. Si es resten les Falles i Setmana Santa, els terminis "comencen a ser curts", com reconeixia Soraya Sáenz de Santamaría. A més, la direcció estatal del PP tampoc ha trobat el substitut de Camps adequat, ja sigui per la dificultat de trobar un membre del consell que sigui capaç i que no estigui esquitxat pel Gürtel, o per la negativa a postular-se d'alguns dirigents sondejats davant el risc de quedar apartats si la maniobra interna no els sortís bé.

stats