Crònica 10/06/2011

Esade pronostica més retallades o augments d'impostos

à.f.m.
1 min
El professor Josep Comajuncosa augura "males notícies".

BARCELONA.L'escola de negocis Esade creu que l'Estat es veurà obligat a imposar noves retallades o a apujar els impostos si, com sembla, les comunitats autònomes no acaben l'any amb un dèficit de l'1,3%. Catalunya ja ha dit que no podrà complir aquesta xifra i últimament han crescut els dubtes sobre la possibilitat que altres comunitats també siguin incapaces d'assolir aquest nivell.

La Unió Europea obliga Espanya (inclosos ajuntaments, comunitats i administració central) a acabar l'any amb un dèficit del 6% i, per tant, totes les administracions han de reduir el dèficit. Les comunitats autònomes es van comprometre l'any passat a tenir un 1,3% a finals del 2011, però ara sembla difícil que això es pugui complir.

"Hi haurà males notícies si les comunitats no compleixen", va dir ahir Josep Comajuncosa, professor d'Economia d'Esade. Segons la seva opinió, si això es confirma, l'Estat apujarà els impostos o rebaixarà despeses. Segons Comajuncosa, complir els objectius de la UE és prioritari per poder reduir els interessos que paga Espanya pel seu deute i deixar enrere, definitivament, la pressió dels inversors sobre l'Estat.

stats