Crònica 19/02/2011

Eugeni Gay creu que la norma és constitucional

1 min

El vicepresident del Tribunal Constitucional, Eugeni Gay, va donar ahir la sorpresa en assegurar en declaracions a Els matins de TV3 que la llei de consultes populars aprovada pel Parlament manté una absoluta concordança amb la Constitució i per això creu que es tracta d'una llei "presumptament constitucional".

L'endemà que l'òrgan que vicepresideix acceptés a tràmit el recurs contra la llei de consultes, va precisar que la suspensió cautelar de la norma és un "mandat de la Constitució" i no una decisió de l'organisme, ja que quan el govern recorre una llei d'un Parlament autonòmic, com en aquest cas, se suspèn immediatament la seva aplicació.

Per la seva banda, la portaveu d'ERC, Anna Simó, va instar el govern de la Generalitat i a la mesa del Parlament que presentin al·legacions en contra de la decisió del TC perquè l'obligació d'aquestes dues institucions és "defensar amb tots els instruments jurídics al seu abast, una llei aprovada democràticament" per la cambra catalana. De moment, el Govern no ha decidit si presentarà o no al·legacions, cosa que fa témer a la dirigent republicana que la temptació de l'executiu sigui "reformular-la o no aplicar-la", com ha fet amb la llei de vegueries. Amb tot, va manifestar que no s'oposarà a la intenció del Govern de fer una nova llei de consultes.

stats