TURISME
Crònica 17/01/2012

Exceltur, en contra de la taxa turística catalana

B.a.
1 min

BARCELONA.Sebastià Escarrer, vicepresident de Melia Hotels i president sortint de l'Alianza para la Excelencia Turística, Exceltur, va criticar ahi r la creació d'una taxa turística com la que estudia el Govern durant l'acte de presentació de les perspectives turístiques per al 2012 que elabora anualment l'associació.

Escarrer va qualificar d'"aberració" que es gravin les pernoctacions hoteleres mentre es donen subvencions a aerolínies de baix cost, fent referència al finançament de Spanair i als acords amb Ryanair per garantir la seva presència en aeroports secundaris com Girona o Reus.

Exceltur va anunciar que preveu una pujada del 0,2% de l'activitat turística espanyola el 2012. El lobi d'empresaris turístics calcula que el PIB d'aquest sector se situarà a nivells similars als del 2011, quan va tancar amb un creixement del 2,6% (quatre vegades més que el conjunt de l'economia espanyola) gràcies al transvasament de turistes de països com Egipte o Tunísia. Per al 2012 Exceltur espera que es mantingui el turisme estranger però alhora alerta que el mercat interior seguirà "deprimit".

stats