CORRUPCIÓ AL PAÍS VALENCIÀ
Crònica 04/10/2011

Fabra mostra contractes amb la Gürtel comprometedors per a Camps

Salvador Almenar
2 min
Fabra i Camps s'abracen el dia que el primer va agafar el relleu del president imputat, al juliol.

València.El president de la Generalitat valenciana, Alberto Fabra, va fer ahir efectiu el seu compromís de mostrar a l'oposició la documentació i els contractes que Francisco Camps va signar amb les empreses implicades en la trama corrupta Gürtel. El grup d'Esquerra Unida va ser el primer a accedir a les factures i expedients de contractació que algunes conselleries van subscriure amb l'empresa Orange Market, de Francisco Correa, del 2005 i el 2009.

Després de revisar els 134 documents, el portaveu d'IU, Ignacio Blanco, no va dubtar a afirmar que els contractes reflecteixen la "clara connivència" entre l'administració i la trama. Segons va constatar existeixen contractes pel mateix servei que es facturen diverses vegades, factures emeses un any després, factures sense data d'emissió i altres en què "no queda clar el concepte" ni en quina data es van celebrar els esdeveniments pels quals es cobra.

Un decorat de 30.000 euros

Orange Market va organitzar "una successió interminable d'esdeveniments, dos aproximadament al mes", segons Blanco. Alguns ja eren coneguts gràcies al sumari Gürtel, però d'altres no se'n tenia cap coneixement i "resulten sorprenents". Entre ells la contractació del muntatge d'un decorat per a un esmorzar per 30.000 euros. Sobre la duplicitat de factures, Blanco va assenyalar que van trobar contractes molt similars, i que segons el seu judici podrien ser el mateix, com és l'organització d'una jornada sobre escola i família i una altra sobre família i educació.

IU va denunciar possibles irregularitats en el fraccionament de contractes per "beneficiar Orange Market" dividint el pagament i que cap factura superés els 12.000 euros, a partir dels quals l'adjudicació ha de fer-se per concurs públic.

A la mateixa hora que l'oposició estudiava els contractes, la defensa de Camps reiterava davant el jutge l'al·legació perquè sigui el Tribunal Suprem el que jutgi l'expresident de la Generalitat per haver acceptat vestits de la trama Gürtel.

stats