Crònica 13/04/2012

Fabra promet que no hi haurà imputats en la seva direcció

Salvador Almenar
1 min
Alberto Fabra va presentar dimecres 600 avals per ser candidat a presidir el PP valencià.

VALÈNCIAEl president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, va prometre ahir que en la direcció del partit que es triï al pròxim congrés dels populars valencians "no hi haurà cap imputat". L'anunci el va fer en unes declaracions a RNE, en ser preguntat pel 13è congrés del PP valencià, que se celebrarà els dies 19 i 20 de maig a Alacant i en el qual Fabra sortirà escollit com a president.

Des que Fabra està al capdavant del govern valencià ha presumit de ser implacable amb la corrupció, però les decisions que el president ha pres en els diferents escàndols han depès dels noms dels implicats. I, si bé ahir destituïa un càrrec de l'administració imputat pel cas Emarsa, la "tolerància zero" de la qual fa gala no ha estat tal, amb alts càrrecs implicats en el cas del presumpte finançament il·legal derivat de la investigació de la trama Gürtel. En aquest sentit, els diputats Ricardo Costa, David Serra i Vicente Rambla i les exconselleres de Turisme Milagrosa Martínez i Angélica Such no han estat destituïts ni sancionats, com s'hauria d'haver fet segons marca el nou codi ètic del PP.

L'oposició en bloc va demanar ahir al president Fabra que apliqui a la Generalitat Valenciana el mateix criteri que imposarà al seu partit i que no doni recer institucional a imputats. Pel portaveu de Compromís, Enric Morera, Fabra ha de netejar les institucions d'imputats en casos de corrupció.

stats