Crònica 15/01/2011

La Federació de l'Hospitalet intenta aïllar el regidor díscol

Albert Balanzà
2 min
L'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín, i l'edil que li vol disputar primàries, José Conde.

L'hospitalet de LlobregatLa primera rèplica del terratrèmol de les primàries a Barcelona a l'altra banda de la frontera de la riera Blanca, a l'Hospitalet de Llobregat, ha provocat una reacció gairebé soterrada però unitària de la federació socialista al municipi per intentar aïllar José Conde, l'històric regidor que ara vol disputar primàries a l'alcaldessa, Núria Marín. La primera mesura de la federació ha estat "aplicar el reglament", segons han apuntat fonts del partit, i exigir el suport del 40% dels militants, malgrat que aquest criteri no s'hagi seguit en l'altre cas de Barcelona.

Conde, un dels líders de l'anomenada branca gallega del partit a la ciutat i que ha jugat gairebé tots els papers de l'auca en els últims 24 anys (regidor de Seguretat des del 1987, del barri de Santa Eulàlia i ara de Cooperació i Mobilitat), ha saltat a la palestra amb els únics suports públics de les regidores Eva Sánchez (Oci) i Ana María Prados (Urbanisme). Altres històrics com Clemente Murillo o Antonio Bermudo, teòrics aliats, no han dit ni ase ni bèstia.

Per contra, Marín, la delfí de Celestino Corbacho, que des que el líder va marxar a Madrid ha incrementat la renovació de cares, compta com a principals aliats el pinyol del govern (Alfons Bonals de Promoció Econòmica, Mercè Perea d'Economia i Hisenda o Dolors Fernández de Benestar Social) i no creu que les primàries s'arribin a celebrar.

Marín, a més, té el suport explícit de la direcció nacional del PSC, que a través de José Zaragoza va qualificar l'actitud de Conde de "maniobres de baix nivell". Altres quadres del partit interpreten l'oposició a Marín com "la por a quedar-se fora de les pròximes llistes" i l'esperança que l'alcaldessa li ofereixi la continuïtat com a símbol d'unitat. Ahir Conde, en roda de premsa, es va mostrar molt crític amb Marín fent servir arguments com que no ha estat elegida electoralment i que cal un revulsiu per superar la desafecció i la possible reculada dels socialistes a les municipals.

stats