Crònica 11/05/2011

Fernández arrossega Trias a un front crític sobre la inseguretat

La inseguretat va centrar ahir el primer debat a cinc televisat, a TVE, amb moments encesos entre PSC i PP, que van arrossegar la resta de candidats a recuperar el tripartit i l'oposició anteriors.

Albert Balanzà
2 min
Fernández arrossega Trias a un front crític sobre la inseguretat

BARCELONA."No dedicaré segons a respondre les tonteries dels partits de la dreta de la ciutat". Així d'expeditiu, després de patir una rebregada considerable en matèria de seguretat per part del PP (però també de CiU), es va mostrar el candidat del PSC, Jordi Hereu, ahir a mig debat. El candidat del Partit Popular, Alberto Fernández Díaz, va arrencar denunciant "greus problemes" de seguretat i CiU hi va acabar coincidint a l'hora d'exhibir el creixement de les xifres de victimització, mentre PSC, ERC i ICV posaven èmfasi en les altres seguretats. "Cal que la policia sàpiga què ha de fer; no tenim la Guàrdia Urbana per posar multes i ser a les oficines", va dir el candidat de CiU, Xavier Trias. "Tenir habitatge i pagar factures també és seguretat", va respondre el candidat d'Unitat per Barcelona, Jordi Portabella. Fernández Díaz va contraatacar esmentant que "les úniques tonteries són les que Hereu ha fet a la Diagonal i al Zoo Marí".

Immigració desapareguda

Malgrat aquest to encès, que per fortuna no va tenir continuïtat amb la immigració, desapareguda ahir, els quasi cent minuts del debat van registrar una forta unanimitat dels cinc candidats al voltant de la lluita contra la crisi i la prioritat de generar ocupació en el pròxim mandat, però això els candidats PSC i ICV-EUiA ho van aprofitar per treure xifres de les mesures que ja s'han pres. També la millora del transport públic va generar unanimitat, amb la constatació de Trias de buscar consens sobre la xarxa de busos ràpids Retbus i propostes com les d'ERC d'enviar Renfe "a la Meseta" pel mal servei de Rodalies.

Hereu i Trias, en el seu particular duel, van anar col·locant les seves obligades pulles a les retallades i als 32 anys de govern socialista, respectivament. A preguntes dels directors de diari, Hereu va assegurar que no té la intenció de ser president de la Diputació si perdia les eleccions i Trias es va comprometre a no tancar COMRàdio.

stats