EL COL·LAPSE ALS TRIBUNALS
Crònica 12/03/2011

La Fiscalia de Catalunya estudia tancar serveis per la retallada

La Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) se suma a les queixes de diversos jutjats catalans per falta de personal i planteja la possibilitat de reduir serveis i centralitzar efectius.

Laia Espín
2 min
Acumulació d'expedients al jutjat penal número 12 de Barcelona.

Barcelona.La Ficalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) s'està plantejant reduir els serveis territorials que té a causa de la falta de pressupost i de personal. Aquest anunci el va fer ahir la mateixa fiscal superior de Catalunya, Teresa Compte, després d'una reunió que va mantenir amb la president del Parlament, Núria de Gispert.

Compte va reconèixer ahir que la retallada de despeses i de pressupost de les administracions públiques ja està afectant negativament la fiscalia catalana.

Fonts de la mateixa institució judicial també van apuntar que des de l'any 2008 ha augmentat la plantilla de tot Catalunya en 63 fiscals, però que, en canvi, aquests no han rebut prou suport de funcionaris i recursos. Les mateixes fonts van assenyalar que a la situació ja existent ara s'hi suma la retallada de 20 persones de reforç que té la fiscalia i que ja no mantindrà en aplicació de la mesura de restricció de personal imposada pel govern català.

Menys serveis

Les fonts consultades de la Fiscalia Superior de Catalunya van destacar que també estudien recentralitzar serveis i eliminar especialitats. Tot i això, van destacar que ara estan a l'espera de conèixer com avancen les negociacions amb el departament de Justícia per conèixer l'abast real de la hipotètica reestructuració de la fiscalia catalana. Precisament, la conselleria va manifestar ahir la seva voluntat que no es redueixi cap delegació territorial del ministeri Fiscal i també va puntualitzar que el govern de la Generalitat de Catalunya està treballant perquè aquesta situació no sigui una realitat. D'altra banda, van assegurar que els llocs de feina vacants i els reforços s'estan cobrint d'acord amb les prioritats que ha assenyalat el ministeri Fiscal.

El crit d'alerta de la Fiscalia Superior de Catalunya s'afegeix a les queixes que en l'última setmana han fet diversos jutjats de Catalunya, bàsicament de la demarcació de Tarragona, tal com va avançar en la seva edició de dijous el diari ARA. En alguns casos, els secretaris judicials han arribat a fer un acord per prioritzar les tasques de l'oficina judicial i han decidit que per falta de personal, per exemple, no es portarà a terme l'agenda d'assenyalament de l'any 2011.

Sobre aquests casos, la conselleria de Justícia va manifestar que enviarà la setmana vinent 40 interins per cobrir vacants dels jutjats catalans que més ho necessitin. Des del departament de Justícia van comprometre's a enviar reforços de manera urgent a tots els òrgans judicials que tinguin una situació més complicada i que acumulin més retards.

stats