REESTRUCTURACIÓ FINANCERA
Crònica 20/05/2011

França cobra els interessos bancaris

Redacció
1 min

Barcelona.L'Estat francès ha guanyat 2.700 milions d'euros pels interessos dels préstecs que va concedir a la banca per fer front a la crisi financera, després que ahir finalitzés el reemborsament amb els últims 104 milions abonats pel Banque Populaire Caisse d'Epargne (BPCE).

Es tracta de la xifra més elevada entre els països europeus per als quals els préstecs a les entitats financeres han estat rendibles, segons va destacar en un comunicat la ministra francesa d'Economia, Christine Lagarde. El benefici "contrasta amb força" amb les pèrdues registrades pels cinc països de la zona euro que més han perdut amb els seus plans de salvament del sector bancari, als quals els ha costat de mitjana més de 15.000 milions, segons Lagarde.

El resultat de França, que havia prestat 20.000 milions d'euros amb fons estatals, s'explica per diversos factors, però el principal és que, segons el ministeri, "el sistema de supervisió del sector bancari ha funcionat bé, amb un control més estricte que en altres països", informa Efe.

Legislació

A més, "els bancs francesos tenen un model d'activitat diversificat" i el pla governamental va permetre "l'ajuda a certes entitats", com en el cas de la llei que va permetre la creació del BPCE a través de la fusió de Banque Populaire i Caisse d'Epargne.

stats