ENERGIA
Crònica 11/10/2011

Gas Natural estudia la compra del 21% d'EDP

Ignasi Pujol
1 min
El president de Gas Natural, Salvador Gabarró.

Barcelona.Gas Natural Fenosa és un dels grups que està estudiant el llibre de venda del 21% de la companyia elèctrica Energias de Portugal (EDP), segons van confirmar ahir fonts del grup controlat per La Caixa i Repsol.

La companyia ha estat convidada per EDP a analitzar l'operació, que forma part del paquet de mesures adoptades per l'estat portuguès per rebre el rescat de 78.000 milions d'euros pactat amb la UE i l'FMI. L'estat portuguès es desprendrà del 21% d'EDP, pel qual espera ingressar prop de 2.000 milions d'euros.

A més de Gas Natural, l'elèctrica alemanya E.ON també està estudiant l'operació. Es dóna la circumstància que tant Gas Natural com E.ON van intentar comprar l'elèctrica espanyola Endesa, que va acabar a mans de la italiana Enel. Gas Natural va absorbir Fenosa el 2009 i va assolir l'objectiu de convertir-se en una companyia energètica integrada, amb negocis de distribució de gas i generació elèctrica, després d'haver fracassat amb els intents de compra d'Iberdola i Endesa.

EDP és la primera empresa elèctrica de Portugal, amb uns ingressos de 14.170 milions d'euros l'any passat i un benefici net de 1.079 milions. També figuren com a possibles compradors d'EDP les franceses GDF i EDF, la brasilera Electrobras, la xinesa Three Gorges i l'índia Birla. Iberdrola ja ha dit que no està interessada en el procés.

stats