CRISI RESOLTA
Crònica 08/01/2011

La Generalitat paga els advocats del torn d'ofici

Laia Espín
1 min

BarcelonaEl departament de Justícia ha fet efectiu el pagament dels imports del torn d'ofici i assistència al detingut corresponents al 61% que quedava pendent de les actuacions realitzades pels advocats durant el mes de setembre i el 54% de les d'octubre, una quantitat xifrada en 5 milions d'euros. Des del Consell de l'Advocacia Catalana s'ha confirmat que ja s'han fet les corresponents transferències als 14 col·legis d'advocats de Catalunya perquè transfereixin les quantitats que corresponen als lletrats que han realitzat prestacions durant els dos mesos afectats.

Aquesta transferència, que s'havia de fer efectiva durant la segona quinzena del mes de desembre, es va endarrerir tres setmanes per motius pressupostaris, segons va comunicar la pròpia conselleria, que també va assegurar que es cobraria a principis de gener. De moment, no hi ha data fixada per a la resta dels pagaments que queden pendents del 2010 -la meitat de l'octubre i el novembre-, segons ha assegurat el Consell de l'Advocacia Catalana. Les mateixes fonts, es mostren confiades que el departament de Justícia poc a poc s'anirà posant al dia.

L'acord de col·laboració entre el Consell dels Il·lustres Col·legis d'Advocats de Catalunya i el departament de Justícia estableix que els serveis de les actuacions de torn d'ofici s'han de pagar trimestralment a través d'abonaments mensuals, els quals compten com a retribucions a compte de la quantitat total corresponent al trimestre en qüestió. Amb la recent reestructuració del departament de Justícia, ara l'assistència jurídica gratuïta ja no depèn d'una direcció, com abans, sinó de la Subdirecció General de Suport Judicial.

stats