CORRUPCIÓ
Crònica 15/04/2011

Génova frena les denúncies del PP valencià contra mitjans

La direcció estatal del PP va desautoritzar ahir la secció valenciana del partit, que presideix Francisco Camps, i va ordenar la retirada de les denúnices interposades contra diversos mitjans de comunicació.

Marina Gordillo
2 min
Francisco Camps va ser operat el dimecres d'una hèrnia discal que el tindrà uns dies de baixa.

València.La direcció nacional del PP va frenar ahir una nova relliscada dels populars valencians. El partit que presideix Francisco Camps havia presentat una denúncia davant la Junta Electoral contra quatre televisions que van informar de la presència de tres imputats per corrupció en la candidatura autonòmica del partit. Gènova va desautoritzar l'actuació i, en poques hores, la queixa va tornar al lloc d'on havia sortit. A la seu del PP valencià es va imposar el silenci: "Ací no ha passat res".

El secretari general dels populars valencians, Antonio Clemente, va presentar dilluns passat en nom del seu partit una reclamació davant la Junta Electoral de la Comunitat Valenciana contra els directius de RTVE, Cuatro, Telecinco i La Sexta. El motiu de la queixa eren els informatius emesos el dissabte 9 d'abril, en els quals aquestes cadenes explicaven la presència de diversos imputats en la candidatura autonòmica del PP encapçalada per Camps. El terme de la discòrdia era "corrupció", ja que no és una figura penal i, per tant, resultava tendenciós en opinió dels populars.

Després de conèixer-se el trasllat de la queixa a la Junta Electoral Central, la direcció nacional del PP va forçar la retirada de la denúncia. Els sotsecretaris Esteban González Pons i Ana Mato van recordar al llarg del matí d'ahir que la llibertat d'expressió és "sagrada" i està "per damunt de tot". Cap al migdia la direcció regional ja havia desestimat la seva reclamació i rebutjava sense gaire èmfasi l'existència d'ordres de Gènova.

El mateix president de la Generalitat (cap de llista per València) i l'exnúmero dos del PP Ricardo Costa (setè per Castelló) són a punt de ser jutjats pel Tribunal Superior de Justícia per un presumpte delicte de suborn relacionat amb el cas Gürtel, mentre que el regidor a València Jorge Bellver (número 16 per aquesta circumscripció) també està a un pas del judici per prevaricació.

Altres set noms de la candidatura autonòmica estan implicats en diversos casos investigats en els tribunals. El vicepresident Vicente Rambla (quart per Castelló), la presidenta de Les Corts, Milagrosa Martínez (tercera per Alacant), i els diputats David Serra i Yolanda García (10 i 19 per Alacant) van ser assenyalats per la Fiscalia Anticorrupció en el gruix del cas Gürtel, pel presumpte finançament irregular del PP. També a Alacant l'alcaldessa i cap de llista, Sonia Castedo, així com l'exalcalde i número quatre Luis Díaz Alperi, estan en el punt de mira del Ministeri Públic pel cas Brugal. Finalment l'alcalde de Torrevieja, Pedro Hernández Mateo (número 13 de la mateixa llista), està imputat per presumpte tràfic d'influències.

stats