Crònica 01/05/2011

Els Germans Musulmans creen un partit "no teocràtic" per a les eleccions

Redacció
1 min

Els Germans Musulmans d'Egipte van escenificar ahir la creació del partit que els representarà a les eleccions legislatives que se celebraran el setembre: el Partit de la Llibertat i la Justícia. En la roda de premsa de presentació dels qui lideraran la nova formació, el secretari general dels Germans Musulmans, Mohammed Husein, va dir que presentaran candidats per aspirar a "cobrir entre un 40% i un 50% dels escons parlamentaris".

Husein va nomenar Mohamed Mursi president del nou partit. Sobre si presentaran algun candidat a les eleccions presidencials -que encara no tenen data-, van reiterar que no ho faran ni donaran suport a cap membre de l'organització que ho vulgui fer per lliure. Husein va assegurar que "el partit treballarà independentment dels Germans Musulmans, tot i que s'hi coordinarà en tot allò que beneficiï el país". De fet, els que seran els tres principals líders del nou partit hauran de renunciar als càrrecs que tenen en els Germans Musulmans.

La nova formació política es va definir com no religiosa ni teocràtica, sinó "civil, amb un referent islàmic" i oberta al diàleg amb altres partits. La Junta Militar, que governa Egipte des de la caiguda del règim de Hosni Mubarak, no permet la creació d'un partit de base religiós, per això el moviment islamista no es pot constituir com a tal. Els Germans Musulmans són un dels moviments més ben organitzats a Egipte després d'anys d'oposició al règim de Mubarak i d'haver-ne patit també la repressió. Abans s'havien de presentar a les eleccions com a candidats independents .

stats