AUTOMÒBIL
Crònica 23/06/2011

Gestamp compra el 40% d'Estampacions Sabadell

Ara
1 min
Gestamp Compra el 40% d'Estampacions Sabadell

Barcelona.El fabricant de components per a automòbils Gestamp ha tancat avui la compra d'aproximadament el 40% d'Essa Palau (Estampacions Sabadell) i preveu acomiadar 90 treballadors de l'empresa, un 20% de la plantilla, informa Efe.

Segons fonts del comitè d'empresa, Estampacions Sabadell, una empresa liderada per la família Bonet, feia mesos que negociava per donar entrada a Gestamp al capital de la companyia. Els representants dels treballadors van acceptar ahir en un preacord la venda d'aquesta part del capital, així com els acomiadaments de treballadors que comportarà.

Estampacions Sabadell ja va acomiadar 223 persones en un expedient de regulació d'ocupació (ERO) presentat fa dos anys. El grup es dedica a fer peces estampades i embotides per al sector de l'automòbil. La seu és a Palau-solità i Plegamans (Vallès Occidental) i la facturació ronda els 200 milions anuals. L'empresa té una filial a Txèquia, el país on es va expandir durant el procés d'internacionalització que va dur a terme fa uns anys.

Prejubilacions

El preacord inclou cinquanta prejubilacions de persones més grans de 58 anys i quaranta més que seran baixes voluntàries. Les persones que vulguin acollir-se a aquesta segona opció ho podran comunicar fins a mitjans de juliol i rebran una indemnització de 45 dies per any treballat.

Si no s'aconsegueixen les quaranta baixes voluntàries la companyia optarà per fer acomiadaments forçosos que, igualment, inclouran indemnitzacions de 45 dies per any treballat. El preacord a què van arribar ahir els sindicats se sotmetrà a votació entre els treballadors, que es reuniran en una assemblea dimarts que ve.

stats