ACCESSOS A BARCELONA
Crònica 05/08/2011

Gimcana resignada per no perdre el tren

Maria Ortega / Laia Espín
2 min
Estacions més transitades Alguns usuaris celebraven l'arribada a Bellvitge, on podien tornar a agafar el tren.

Recorreguts pintats a terra, cartells en totes les parets possibles i desenes i desenes d'informadors. El transport públic barceloní es va despertar ahir disfressat de joc de pistes per fer front al tall ferroviari que ocasionen les obres de cobriment de vies a Sants. Arribar a Port Aventura semblava la prova més complicada. No en va el recorregut a seguir fins al parc d'atraccions va ser una de les preguntes més repetides durant tot el matí a l'estació de tren de l'Hospitalet. Això sí, formulada en diversitat d'idiomes i resposta amb paciència per la parella d'informadors que esperaven els usuaris més despistats per tornar-los a posar en ruta.

A més de Salou, destinacions com Sitges, Castelldefels o Coma-ruga s'erigien com els punts més inabastables, especialment per als estrangers que tot just ahir aterraven a Barcelona i, sense avís previ, es trobaven immersos en la gimcana. Turistes i gent gran rivalitzaven així per al títol de més damnificats pels canvis, però en la majoria dels casos entomaven les indicacions amb resignació.

Quan faltaven pocs minuts per a les dues del migdia, la Laure, una francesa que viatjava acompanyada de la seva tieta i la seva mare, tirava la tovallola. Després de diverses voltes per la ciutat, desistia en l'objectiu d'arribar en tren a Salou. Venien des de París i ja havien passat per l'Estació de França i la de l'Hospitalet, on acceptaven l'oferta d'un taxista per començar les vacances sense més demores per 140 euros.

Minuts més tard, a l'estació de Bellvitge, un altre dels punts claus en les rutes alternatives al pas de trens per l'estació de Sants, alguns dels 150.000 usuaris que cada dia es veuran afectats per aquest tall encaraven el final de la seva particular gimcana en direcció a Sant Vicenç de Calders per la costa. A alguns, però, els havia costat bastant més del que esperaven -es preveien retards d'uns 20 minuts a Rodalies i de fins a 45 a Regionals.

És el cas de la Meritxell i l'Alejandro, que, tot i que ja arribaven amb una hora i mitja de retard per les voltes fetes, celebraven la confirmació que des de Bellvitge arribarien a Coma-ruga. Havien començat l'aventura a Sant Andreu Comtal, on treballadors de seguretat els havien donat la mala notícia que d'allà no sortia el seu tren. D'aquí cap a Sants-Estació, on tampoc van poder agafar el tren desitjat, però sí la informació: metro fins a la parada d'Espanya i des d'allà ferrocarril fins a l'estació del Gornal i petita caminada fins a la parada de Bellvitge.

Més facilitats a Sants

A l'estació de Sants, la gimcana ahir era menor. Les consultes més freqüents eren sobre els nous horaris de Rodalies i com traslladar-se fins a l'aeroport. Aquest va ser el cas de Liliana Garcia, que tot i ser una usuària habitual del tren, ahir havia d'anar fins a l'aeroport i agafar puntualment un vol, una línia que no està en servei per les obres. La solució, però, en aquest cas va ser fàcil. Els informadors la van adreçar fins a l'autobús llançadora que surt de Sants cada 15 minuts.

stats