06/11/2011

Girona, capital de la República del Barça, l'iPhone i la BlackBerry

2 min

GironaLa sala de festes i concerts Platea, edifici que ocupa l'espai de l'antiga platea del teatre gironí Albéniz, va ser escollida ahir per ERC per proclamar una nova república amb capital a Girona i amb una extensió que, com diu la tradició barretinaire, va de Salses a Guardamar, de Fraga a Maó.

"Benvinguts a Girona, la capital de la independència. La capital de la resistència al feixisme ranci del PP". Teresa Jordà, la candidata d'ERC per Girona, es va perfilar amb aquestes proclames com la Joana d'Arc del partit a Madrid, amb un missatge encès que és el que se suposa que esperava el públic, un centenar de militants de les JERC amb tants pírcings i xapes reivindicatives com els punks britànics dels 70. Cal destacar que no es tractava pas d'antisistema, perquè qui més qui menys lluïa roba de marca, un iPhone o una BlackBerry per piular les alegries de Jordà.

Aznar l'odiat

La crida de Jordà em va deixar preocupat en dos punts concrets. El primer va ser la seva constatació: "A Catalunya almenys ens queda una cosa, només una, un club, el Barça". ¿De debò l'únic que tenim de competitiu és un club de futbol? El segon es va produir quan Jordà va fer un repàs a la història recent d'Espanya: va esmentar Franco, la UCD, Tejero, González, Aznar i Zapatero. Doncs Aznar va ser l'únic que va ser xiulat pels assistents. I Franco o Tejero? Misteris de la capital antifeixista.

El candidat de les JERC a Barcelona, Isaac Peraire, es va limitar a confessar què somia quan va a dormir: "Tenir una nació, de Salses a Guardamar, de Fraga a Maó, amb veu a Europa". Peraire és afortunat de somiar amb uns Països Catalans units a l'engròs i independents perquè així tindrà alguna cosa més que el Barça per xalar, com el València, la USAP i la disco Space d'Eivissa.

La intervenció del candidat Alfred Bosch va posar seny a la xerinola dels republicans gironins. Ell mateix va admetre durant el piscolabis posterior, entre plats de pernil de supermercat i patates xip servides a la sala chill-out de Platea: "Sóc un home avorrit; els meus hobbies són llegir, escriure. Treballar". I no és pas dolent ser avorrit i seriós, sobretot perquè, com va piular ahir el cap de premsa d'ERC a Madrid, Oriol Duran, "en el sexe, com en la política, es pot fer tot menys el ridícul".

stats