Crònica 09/05/2011

Gomà vol doblar el pressupost per a la gent gran

Oriol March
1 min
El candidat d'ICV-EUiA, Ricard Gomà, ahir en un acte.

Barcelona.Sempre que arriba un període electoral, i encara que hagi format part del govern sortint, ICV-EUiA aprofita per exhibir el seu vessant més social i reivindicatiu. Ara, en un context de retallades pressupostàries, els ecosocialistes aprofiten més que mai per marcar perfil ideològic. En aquest sentit, Ricard Gomà, el candidat d'ICV-EUiA a l'alcaldia de Barcelona, va proposar ahir que el pressupost que es dedica a la gent gran passi dels 60 milions actuals als 120 milions.

Aquesta xifra aniria destinada especialment, segons va explicar Gomà, als serveis d'atenció domiciliària, als àpats en companyia i a la teleassistència. "S'han d'entendre aquests serveis com un dret de la ciutadania i no com un acte d'assistència social", va assegurar el candidat ecosocialista. I com que l'ocasió ho brindava va aprofitar per treure pit: "Els últims anys, l'Ajuntament ha enfortit l'estat del benestar davant les retallades socials del PSOE i de CiU", va afirmar Gomà. El mateix estat del benestar, va dir, que vol "desmantellar" CiU des del Govern.

Crítiques a dreta i esquerra

Les crítiques de Gomà no només van ser per al nou executiu. L'ecosocialista també va carregar contra aquells partits que "nominalment són d'esquerres però que fan polítiques de dretes", sense especificar sigles però referint-se a PSC i ERC. Gomà va retreure a la resta de formacions -especialment a CiU i PP, l'eix "antiecologista"- que no incorporin l'ecologisme al seu programa electoral i de govern local.

stats