CORRUPCIÓ A CIUTAT VELLA
Crònica 18/12/2010

La part municipal del cas hotel del Palau es desinfla

Ramon Garcia Bragado ha sortit ben parat de les últimes declaracions de l'exregidora de Ciutat Vella, Itzíar González, a la jutgessa, en què va negar ahir pressions de l'exregidor d'Urbanisme.

M. Català / À.Balanza
2 min
L'edifici en què estava previst construir un hotel de luxe. Els veïns de Ciutat Vella van presentar una denúncia oposant-se al projecte.

BarcelonaItziar Gonzàlez va exculpar ahir Garcia Bragado en la seva declaració davant la jutgessa del cas de l'hotel del Palau, segons va explicar a l'ARA Francesc Jufresa, el lletrat de l'actual tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona i exresponsable d'Urbanisme. L'exregidora de Ciutat Vella, que va ser convocada la setmana passada a fer una nova declaració sobre el cas de l'hotel del Palau, va declarar per videoconferència davant la titular del jutjat d'instrucció número 10 de Barcelona per segona vegada sobre els fets.

Jufresa assegura que l'exregidora de Ciutat Vella, que va plegar per amenaces d'una trama de corrupció i que en el cas de l'hotel va denunciar pressions dels seus superiors amb una certa ambigüitat, no va modificar la seves anteriors declaracions "però sí que va esclarir alguns aspectes relacionats amb les suposades pressions de Bragado cap a ella". A les preguntes de la defensa de l'extinent d'alcalde, que va haver de renunciar a la cartera d'Urbanisme per la polseguera que es va aixecar sobre el cas, González va declarar que no hi va haver problemes amb les "peticions", en referència a "les cartes que rebia de la Fundació del Palau, que en realitat eren còpies de cartes que arribaven a nom de l'alcalde o de Carles Martí". En cap cas, segons Jufresa, les "peticions" provenien de Garcia Bragado. A la banda mar de la plaça Sant Jaume, l'extinent d'alcalde va comparèixer davant dels mitjans de comunicació després d'haver parlat amb el seu advocat per anunciar que demanarà el sobreseïment de la causa. "S'ha desfet qualsevol malentès que jo hagués tingut amb ella en relació a Ciutat Vella i al Palau", va subratllar Garcia Bragado. Els altres encausats, el gerent municipal, Ramon Massaguer, i el director jurídic d'Urbanisme, Enric Lambies, també tenen previst demanar el sobreseïment de la seva part de la causa.

Ahir també van passar pels jutjats l'expresident del Palau, Fèlix Millet, i la seva mà dreta, Jordi Montull. Tots dos estaven cridats a declarar per parlar de les suposades comissions rebudes per la construcció de l'hotel. Millet va dir que desconeixia uns documents que li van mostrar de possibles comissions. Montull, en canvi, va admetre que ell mateix els va redactar d'acord amb l'altre imputat, i que la xifra de 700.000 euros que figura en un d'ells, al costat de l'anotació B , era una "quantitat addicional" que pensaven cobrar de l'empresa que s'adjudiqués el projecte. Una xifra que va assegurar que no va rebre.

stats