Crònica 08/06/2011

El Govern renya Moody's i li fa veure el "rigor" dels pressupostos

Ara
1 min
El Govern renya Moody's i li fa veure el "rigor" dels pressupostos

Barcelona.Les conclusions de l'informe sobre els pressupostos de la Generalitat de l'agència de qualificació Moody's han aconseguit fer empipar el Govern. El mateix dia de la publicació d'aquesta anàlisi, el president Artur Mas acusava la institució de ràting de crear "alarmismes innecessaris" i afegia que la Generalitat és perfectament capaç de reduir el dèficit, però no en un any com li demana Madrid, sinó en dos o tres. Ahir, el portaveu del Govern, Francesc Homs, tornava a incidir en la irresponsabilitat de Moody's.

Homs va defensar el rigor, la seriositat i la versemblança dels pressupostos del 2011, tot i que el Govern no serà capaç de complir enguany els objectius de dèficit exigits per l'executiu espanyol. Els números de la Generalitat indiquen que Catalunya tancarà el 2011 amb un dèficit d'un 2,66%, el doble del permès.

El portaveu del Govern també va carregar contra les acusacions de Moody's, que considera que l'endeutament de les autonomies desestabilitza financerament Espanya. Segons Homs, si hi ha una cosa que fa empitjorar les expectatives de confiança en el sector públic català i espanyol és el fet de no actuar amb seriositat, "proposant coses que després no es poden complir". En aquest sentit, el portaveu va afegir que els pressupostos compliran allò que prometen.

stats