DEUTE PÚBLIC
Crònica 19/04/2012

El Govern amplia l'emissió de bons a 2.150 milions

La bona resposta dels minoristes ha portat el Govern a ampliar fins als 2.150 milions d'euros l'emissió de bons. En paral·lel, l'executiu espanyol treballa per unificar el deute espanyol i crear els hispabons.

Ara
2 min
El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, és partidari dels hispabons.

BARCELONA.L'emissió de bons de la Generalitat augmenta en 150 milions d'euros respecte als 2.000 milions inicialment anunciats, segons van confirmar ahir fonts financeres. A més a més, s'ampliarà un dia la data de venciment, que serà dimecres que ve, 25 d'abril.

Les 14 entitats financeres que participen en l'emissió ja han col·locat prop del 90% dels bons a un i dos anys amb rendibilitats del 4,5% i del 5%, respectivament. Tot i que el ritme de col·locació va començar amb més lentitud que en altres ocasions, amb el handicap de les festes de Setmana Santa pel mig, fonts del Govern van assegurar que la quarta col·locació de deute està ben encarrilada. Per primer cop, el pagament en aquesta emissió es farà trimestralment.

Les entitats participants són CatalunyaBanc, Banc Sabadell, Barclays, Caixa d'Enginyers, Deutsche Bank, BBVA, UnnimBanc, GVC Gaesco Valores, Cajamar, Ibercaja Banc, Caixa Ontinyent, Caja 3 i PrivatBank.

Venciments del deute

El govern espanyol, per la seva banda, va dir ahir que espera tenir en marxa els hispabons -títols comuns per emetre deute de totes les administracions espanyoles- durant la segona meitat d'aquest any.

El secretari d'estat d'Economia i Suport a l'Empresa, Fernando Jiménez Latorre, va assegurar ahir en declaracions als mitjans del Congrés que els hispabons han d'estar llestos aviat perquè durant el segon semestre Espanya s'enfronta a "importants" venciments del deute. No obstant, el govern encara treballa en la fórmula per harmonitzar el deute de les comunitats autònomes i els ajuntaments sota un sol títol per acudir als mercats a buscar finançament.

El mecanisme, va explicar Laborre, ha de permetre unificar les emissions de les diferents administracions públiques per evitar que les comunitats autònomes o bé els ajuntaments hagin de pagar més al Tresor públic per col·locar el seu deute.

stats