FINANÇAMENT AUTONÒMIC
Crònica 25/10/2011

El Govern col·loca el 20% dels bons en un sol dia

Toni Garganté
1 min
Andreu Mas-Colell espera vendre l'emissió sencera.

Barcelona.Les entitats financeres que comercialitzen els bons de la Generalitat per a particulars van col·locar ahir un 20% de l'emissió de 3.700 milions d'euros. Segons fonts del sector, el total de l'operació es podrà vendre en uns 10 dies si es té en compte que quan s'enceta una emissió d'aquest tipus en les primeres jornades s'acumulen moltes ordres de compra per part dels clients.

La tercera col·locació de bons per a particulars en un any té la característica que pot recollir partícips de la primera emissió del novembre del 2010. Les mateixes fonts van assenyalar que entre un 60% i un 70% dels clients que van comprar fa un any han renovat l'emissió. L'emissió de bons paga un 4,75% a un any i un 5,25% a dos anys. Els portaveus financers consultats van indicar que la demanda va repartida aproximadament a parts iguals.

Per la seva banda, el director financer i de control de gestió de CatalunyaCaixa, Carles Paz, va argumentar que l'emissió de bons del Govern és atractiva en els moments actuals de turbulències en el sistema financer. Carles Paz, que va fer aquestes declaracions durant la presentació del saló Borsadiner que se celebrarà del 24 al 26 de novembre, va afegir que aquestes dificultats en el sector i en el deute sobirà a Europa no afectaran l'emissió de la Generalitat perquè té el tram assegurat més elevat de totes les emissions (3.600 milions).

stats